• 0

Nedimović sa ministarkom za ruralni razvoj Švedske o jačanju izvoza srpskih organskih proizvoda

Dvoje ministara su se saglasili da na švedskom tržištu postoji veliki prostor za srpske prerađene proizvode, što daje značajno veću vrednost poslovanja kako samim proizvođačima, tako i prerađivačima voća u Srbiji

  • 0
Branislav Nedimović

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa ministarkom za ruralni razvoj Kraljevine Švedske Jeni Nilson.

Glavne teme sastanka bile su jačanje izvoza srpskih organskih proizvoda na visokoplatezno tržiste Švedske, kao i sveukupno proširenje saradnje dve zemlje u trgovini poljoprivrednim proizvodima.

Dvoje ministara su se saglasili da na švedskom tržištu postoji veliki prostor za srpske prerađene proizvode, poput organskih suvih šljiva, suvih grožđica i jagoda, što daje značajno veću vrednost poslovanja kako samim proizvođačima, tako i prerađivačima voća u Srbiji.

Branislav Nedimović

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ministar Nedimović se tokom posete sastao i sa švedskim uvoznicima organskih proizvoda prilikom čega je dogovorena poseta Srbiji i sastanak sa srpskim proizvođačima i prerađivačima hrane već početkom oktobra meseca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari