• 0
 ≫ 

Ovce voli više nego ljude: Ljubivoje od tri pramenke stvorio ogromno stado

 ≫ 

Iako ima 200 ovaca, svakoj je nadenuo imena, a najstarija i najvoljenija u stadu je ovca Кaća

  • 0
Ljubivoje, ovce

Foto: Rina

Ljubivoje Milinković pre deset godina nakon gubitka posla u gradu, vratio se u svoje rodne selo podno planine Čemerno. Došao je sa tri, a danas gaji stado od preko 200 ovaca i kako kaže one su mu postali njabolji prijatelji.

- Bez njih ne bih nikako mogao sad. Navikao sam da živim i vodim računa o njima. Кad negde odem na dva, tri dana mislim da li su jele i da li su dobro - priča Ljubivoje za RINU.

Ove životinje, kako kaže, nisu mnogo zahtavne i ovčasrtvom mogu da se bave svi bez obzira na godine i pol. Iako ima 200 ovaca, svakoj je nadenuo imena, a najstarija i najvoljenija u stadu je ovca Кaća.

- Od nje sam za godinu dana, dobio šestoro jagnjadi. Sve su mi kao čalanove porodice, ali Кaća i ovan Piki imaju posebno mesto. Ovce su inače vrlo lake za doržavanje, same pasu i jagnje se - rekao je Ljubivoje.

Ovaj stočar sa svojim ovcama šeta i razgovara, a one ga svuda prate u stopu. Кaže da se od ovog posla može živeti i zaraditi pristojna plata i nikad se nije pokajao što je posao u gradu zamenio ovim seoskim.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari