≫ 

Kada će naši ratari da se osveste?! Neće ni besplatno osiguranje useva

 ≫ 

Suma osiguranja se kreće od oko 80.000 dinara

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Tiši
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Anja

    07. decembar 2019 | 20:24

    Nije da ratari nece, nego ne znaju. Niko ih ne obavestava, niko ih ne edukuje, niko im ne pomaze, svi ih lazu, iskoriscavaju, podmecuju i pokupe pare za sebe i(li) za one samo udruzene, velike ratare koji imaju (po) 100.000 lanaca zemlje (i tu bude posle malverzacija i nastrada onaj koji je potpisivao dokumenta), umesto da to ode SVIM ratarima. Vecina tih sitnih, malih ratara ima od 2 do 10 lanaca zemlje ne dobija nista, nikakvu pomoc niti obavestenje ni istinu ni znanje... Apsolutno im niko ne pomaze ni novcano ni ovako, sve sami rade, pa kako ispadne. Plus, unisteni su ratari sa onim da kupuju hibridna semena i razna vestacka djubriva i otrove, umesto kako se nekada davno radilo, imas pravo seme, jedan deo ostavis za sledecu godinu da sejes, bacas stajsko djubrivo, od otrova lepo motika i po korovu krenes, eventualno neke muckalice, tipa skuvati koprivu pa time prskati ili permakultura (koja biljka ide sa kojom kako bi je zastitila od vasi i drugih stetocina). Sva ta nova tehnologija i te "ups izasao" virus iz laboratorije, "dosle" nove stetocine (odakle dosle, iz dimenzije X?Kako nisu tokom '70, '80 dosle?), zemlja ispostena.. I vi biste bili isposteni da ne unosite vitamine i ne vrsite malo detox tela od svih otrova. Izvrsite vi malo istrazivanje po svim selima, od kuce do kuce, ali lepo objasnite za sta vam trebaju ti podaci i zasto pitate, da ne pomisle seljaci da hocete da ih tuzite, teretite, oduzimate nesto i slicno, jer su poprilicno izmuceni i uplaseni..

  • zora

    07. decembar 2019 | 18:09

    Uvek im je skupo a kad dodje do nesrece kukaju da drzava plati. U FR. svaki poljoprivrednik mora da bude osiguran, isto kao i svaki iznajmljeni stan. Ako se dogodi da ti u stanu pukne cev i upropasti stan ispod, sve placas iz svog djepa ako nemas osiguranje. Sto se kuca tice i one su osigurane,i ako se dogodi da se upali odjak a nisi izveo odjacara pred zimsku sezonu sve troskove placas sam.Osiguranje ne priznaje ako ne uradis ono sto treba.

  • 😎

    07. decembar 2019 | 14:05

    Ovde je seljak uvek prevaren Oni kažu posadi ovu kulturu oni posle skinu cenu i uvek prevara