Kada će naši ratari da se osveste?! Neće ni besplatno osiguranje useva

Suma osiguranja se kreće od oko 80.000 dinara

Komentari

 • Anja

  Nije da ratari nece, nego ne znaju. Niko ih ne obavestava, niko ih ne edukuje, niko im ne pomaze, svi ih lazu, iskoriscavaju, podmecuju i pokupe pare za sebe i(li) za one samo udruzene, velike ratare koji imaju (po) 100.000 lanaca zemlje (i tu bude posle malverzacija i nastrada onaj koji je potpisivao dokumenta), umesto da to ode SVIM ratarima. Vecina tih sitnih, malih ratara ima od 2 do 10 lanaca zemlje ne dobija nista, nikakvu pomoc niti obavestenje ni istinu ni znanje... Apsolutno im niko ne pomaze ni novcano ni ovako, sve sami rade, pa kako ispadne. Plus, unisteni su ratari sa onim da kupuju hibridna semena i razna vestacka djubriva i otrove, umesto kako se nekada davno radilo, imas pravo seme, jedan deo ostavis za sledecu godinu da sejes, bacas stajsko djubrivo, od otrova lepo motika i po korovu krenes, eventualno neke muckalice, tipa skuvati koprivu pa time prskati ili permakultura (koja biljka ide sa kojom kako bi je zastitila od vasi i drugih stetocina). Sva ta nova tehnologija i te "ups izasao" virus iz laboratorije, "dosle" nove stetocine (odakle dosle, iz dimenzije X?Kako nisu tokom '70, '80 dosle?), zemlja ispostena.. I vi biste bili isposteni da ne unosite vitamine i ne vrsite malo detox tela od svih otrova. Izvrsite vi malo istrazivanje po svim selima, od kuce do kuce, ali lepo objasnite za sta vam trebaju ti podaci i zasto pitate, da ne pomisle seljaci da hocete da ih tuzite, teretite, oduzimate nesto i slicno, jer su poprilicno izmuceni i uplaseni..

  11
  0

  Podelite komentar

  • nisexpres

   @Anja

   Znaci da nam seljak ostao glup i primitivan a uskoro 2020.

   1
   0

   Podelite komentar

 • zora

  Uvek im je skupo a kad dodje do nesrece kukaju da drzava plati. U FR. svaki poljoprivrednik mora da bude osiguran, isto kao i svaki iznajmljeni stan. Ako se dogodi da ti u stanu pukne cev i upropasti stan ispod, sve placas iz svog djepa ako nemas osiguranje. Sto se kuca tice i one su osigurane,i ako se dogodi da se upali odjak a nisi izveo odjacara pred zimsku sezonu sve troskove placas sam.Osiguranje ne priznaje ako ne uradis ono sto treba.

  5
  8

  Podelite komentar

 • 😎

  Ovde je seljak uvek prevaren Oni kažu posadi ovu kulturu oni posle skinu cenu i uvek prevara

  50
  4

  Podelite komentar

 • Tiši

  Imate i telefon za dinar ako niste znali.

  41
  2

  Podelite komentar

 • Soko

  I kad osigurati čeka vas niz peripetija i zamki od strane osiguravala od onog da osiguranje ne pokriva tu vrstu štete do beskonačnog odugovlačenja isplate ako se šteta utvrdi.Kad vas ubeđuju vrlo su ljubazni a kad treba da naplati te štetu sto vrata morate da otvorite i da se ubeđujete ,naročito su zamke oko sitnih slova koja su po pravilu na vašu štetu a prevideli ste ih.

  113
  2

  Podelite komentar

 • Zoran

  Zasto bi osigurali kada ako se ne sto desi dobijaju mnogo vise para od drzave.

  52
  4

  Podelite komentar

 • 937

  Seljak uvek misli da ce neko da ga prevari, pitam se zasto je to tako...

  116
  6

  Podelite komentar

  • Milorad

   @937

   Tako je, za to što je država prevarantska, jel ti sad jasno?

   103
   3

   Podelite komentar