• 2

Kinesko tržište hrane pod istragom: Sumnja se da odavde potiče koronavirus

Ovde je dostupno 112 živih životinja za prodaju, među kojima su krokodili, pacovi, zmije, vukovi, koale...

  • 2

Aktuelni koronavirus koji se brzinom svetlosti širi Kinom, ali pogađa i druge delove sveta, sada je stavio u fokus tržište hrane u ovoj azijskoj zemlji. Naime, Huanan tržište morskih plodova u "kritičnom gradu" Vuhan, trenutno je pod istragom jer zvaničnici veruju da koronavirus potiče od divlje životinje, prodate baš u ovde.

Kako piše "South China Morning Post", trgovci su prodavali žive lisice, krokodile, štenad vukova, zmije, pacove, koale i druge vrste. Prodaja živih životinja šokirala je lokalce, od kojih su neki vesti podelili sa kineskim medijima. Jedan od komentara je glasio: "Ne postoji ništa što Kinezi ne bi pojeli".

Prema listi, na tržištu je dostupno 112 živih životinja i životinjskih proizvoda. Podsetimo, koronavirus je prisutan kod životinja, ali u određenim okolnostima pogađa i ljude, te može biti smrtonosan, što se i pokazalo u ne tako malom broju slučajeva. Kineska vlada je zaštitila Vuhan, i planira da zatvori aerodrome i javni prevoz.

Prema najnovijim informacijama, koronavirus je pogodio oko 500 ljudi, ali postoji strah da bi inficiranih moglo da bude oko 10.000. Nova studija tvrdi da može da bude fatalan kao španska groznica koja je odnela 50 miliona života.

Video: Šokantni prizori: Kinezi jedu žive žabe, slepe miševe...

(Telegraf Biznis/nzherald.co.nz)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibo

    Da, da...jedino ako nije odatle potekao virus...a da nije možda iz dobro poznatih laboratorija odakle su i svi ostali prethodni?

  • Mile

    Kao u filmu "Zaraza" sa Mat Dejmonom

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke