• 0
 ≫ 

Voćari, ovako se ubuduće pakuju borovnice, maline i jabuke za Rusiju

 ≫ 

Mnogim poljoprivrednim proizvođačima iz Srbije dodatno olakšan izvoz

  • 0
Vranje Uzgajanje borovnica

Foto: Lična arhiva

Izvoznici svih vrsta voća iz Srbije u Rusku Federaciju, osim jabuka, breskvi i nektarina, ubuduće će lakše plasirati robu na to tržište, zahvaljujući novim pravilima po kojima je neophodni minimalni kapacitet hladnjača smanjen sa 500 na 200 tona.

Po novoj Uredbi o evidenciji izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju, izvoznici šljiva, trešanja, višanja, jagoda, malina, borovnica, kupina, ribizli, drenjina, brusnica i sličnog sitnog voća, moraće u vlasništvu ili zakupu da imaju hladnjaču kapaciteta najmanje 200 tona. Liberalniji uslovi za skladišne kapacitete odnose se i na povrće.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ističu da će ovakva odluka mnogim poljoprivrednim proizvođačima iz Srbije dodatno olakšati izvoz na rusko tržište i podsećaju da je to rezultat intenzivnih razgovora i dobre saradnje nadležnih službi i resornih ministarstava dveju zemalja.

Video: Ovo je hit izvozni proizvod u Srbiji, a nije nije malina, niti softver

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>