• 4

Limun je poskupeo, ali ovaj voćar ne mari za to: U svom domu ima 50 stabala žute voćke

Plodovi rađaju tokom cele godine, domaći limun je izuzetno sočan - kaže Stanislav Trifunović

  • 4
Stanislav Trifunovic, Limun

Stanislav Trifunović / Foto: RINA

Cena limuna je u doba korone drastično skočila, pa će mnogi verovatno biti uskraćeni za ovu voćku neko vreme. U gotovo svim prodavnicama, ona je sa 120 porasla na 350, čak i 400 dinara.

Da je limun otišao više od ostalog voća, i uopšte južnog voća, potvrdio je i ministar trgovine Rasim Ljajić. On je pre nedelju dana rekao da su nepravilnosti utvrđene u 27 objekata i da su naložili da se vrate stare cene.

Međutim, najbolje rešenje za ovu situaciju trenutno ima Stanislav Trifunović iz sela Bukovica kod Kraljeva, koji nema potrebu da ide u nabavku po ovo žuto voće jer ga ima u svom dvorištu.

- U posebnoj prostoriji gajim 50 stabala i plodovi rađaju tokom cele godine. Domaći limun je izuzetno sočan, tako da je to za moju porodicu pravi izvor vitamina u vreme kada ovaj virus hara svetom i našom Srbijom - kaže on.

- Svaki dan pijemo sveži sok, stavljamo limun u čaj, tako da em smo zdraviji, em je limun sada skup, pa uštedimo penziju - priča Stanislav Trifunović za Rinu.

Svoje limunove, međutim, ne poklanja komšijama i prijateljima, ali ne zato što ih želi sačuvati za sebe, već iz drugog razloga.

- Primetio sam da, kad god sam poklonio plodove sa određenog stabla, ono je posle nekog vremena uvenulo, nije više rodio ni jedan jedini limun. Od tad, svi daju simboličan neki novac, da ne bude da su dobili besplatno. Znam da zvuči neverovatno, ali zaista je tako, lično sam se u to uverio više puta - kaže ovaj voćar iz Bukovice.

Ako se ovakvo stanje nastavi i cena limuna ostane poprilično visoka, svima će se više isplatiti da u svom dvorištu posade bar jedno stablo ovog mediteranskog voća.

Video: Zoran je dokazao da je u Srbiji apsolutno sve moguće, čak i dobrička banana

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    4. april 2020 | 16:49

    Danas je najisplativija nekretnina i rudno bogastvo voca i povrca 🌰🍍🍒🍑🍐🍈🍉🍇🍆🍅🍋njiva,basta,od toga su svi bezali ali buducnost je u zdravoj hrani

  • Gogii

    4. april 2020 | 18:06

    Tek ce da bude...

  • ja

    4. april 2020 | 21:49

    Dvorištu? Limun se zimi unosi u kuću, ne trpi mraz.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>