11 milijardi investicija u našu poljoprivredu, junad za kukuruz...Ovo su konkretne mere za pomoć

Samo jedna mera vredi 11 milijardi dinara

Komentari

 • Jera

  Ne razumem stav države o subvenciji poljoprivrednika za mehanizaciju.Treba milion papira i ono što je najbitnije treba skupiti pun iznos za mašinu ili alatku pa onda čekati povraćaj.Sa poljoprivrednim mašinama nije moguće raditi ništa drugo sem obrađivati zemlju pa je logično odmah da budu dostupne sa subvencionisanim cenama.Ovo bi sigurno smanjilo mahinacije a poljoprivrednici bi sigurno uspevali da mnogo više obnavljaju opremu i povećavaju i proizvodnju i konkurentnost i bezbednost u radu.Trenutnim merama krupni zemljoposednici bliski državi su izuzetno favorizovani a sitniji proizvođači pogotovo mladi koji počinju i stariji koji se vraćaju poljoprivredi zbog gubitka posla itd.. su totalno zanemareni.Sve mašine za poljoprivredu treba prodavati odmah po subvencionisanim cenama.Ne vidim mogućnost zloupotrebe jer sa tim mašinama sem rada u poljoprivredi nije moguće raditi ništa drugo sem obrađivati zemlju što bi trebalo da bude valjda osnovni cilj ove priče.Mislim da bi se na takav način bitno usavršila i omasovila poljoprivreda u sledećih par godina.

 • Marko

  Ne trebaju nikakve subvencije vase nikom samo vi donesite otkupnu cenu svih proizvoda da proizvodjac zna cenu onog sto zeli proizvoditi a ispod koje njegov proizvod niko ne moze kupiti pa da vidite kako ce da cveta proizvodnja. A ne bice malina 2 eu, kupina , visnja itd itd a kad pocne da se bere onda kupujete po 30 din. E to vise nece da moze niko ni za koga nece da radi pa vidite kolko trenutno imate zasada voca u odnosu na period iz 90 ih do 2008 u odnosu na sad.

 • Poljoprivrednik

  Meni niste platili ni subvencije za predata grla jagnjadi iz 2017-e i ako su vam svi potrebni papiri predati u roku tako da ni jedna vasa prica vise nije za mene. Radim za sebe prodajem kome ja hocu i kraj price, znam sta proizvodim sta mi deca jedu i briga me.

 • Sandzak

  U cijeloj evropi od pojave korone jedino seljaci nesmetano rade, obradjuju njive i gaje stoku znači nemaju baš nikakve gubitke a vi prvo seljake kao da pomognete. Izgleda da je uzgoj marihune isto grana poljoprivrede postao pa se bratu Andreju sprema poticaj. Čast seljacima, vi ste svjesni da bismo mi svi voljeli da vama pripadnu te pare ali nažalost i seljaci i mi ostali svjesni smo da od toga nema ništa.

 • Milorad

  Vi ne mozete svetu od seljaka da uzmete, malinu, visnju, tresnju, i ostalo, a ovamo kao nudite milijarde, ta ajte molim vas, ne igrajte se corava posla.

 • rale

  Mala vajda od subvencionisanih kredita trebalo je da drzava bude garancija bankama a mi svojim proizvodima drzavi to bi bila pomoc ,uostalom ti krediti su postojali i do sada.Stvar je u tome da banke sa svojim procedurama i pristupom klijentima nece olako davati kredite.Sad je mnogo bitnije da se dobije kredit od same kamate,kamata je u drugom planu.Uglavnom ne verujem u ovakvu vrstu podrske vise je to reklama.Najbitnije je da bude rodna godina a ostalo ce mo lako

 • nikolas

  URADITE SVE ZA SELO I SELJAKA -POLJOPRIVREDNIKA JER CE TO BITI SPAS ZA SRBIJU !!! MORATE IM OBEZBEDITI I ODKUP-PLASMAN PROIZVODA I NAROD CE OSTATI U SRBIJI !!!

  • RashaNS

   @nikolas

   To što si ti naveo nije cilj obe države. Džaba pričaš.

  • Dragan

   @nikolas

   Tako je .zatvorene stočne pijace a otkupa od strane države i klaničara nema.koju god klanicu da zoveš samo kažu da im ne treba.dolazio jedan švercer i davao mi za kravu od preko 550 kg. 300 eura. Pa to nema ni u Bangladešu,a posle kuka država što je sve manje goveda.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke