• 37
 ≫ 

"Pitam se koliko bi Beograđana došlo da bere trešnje kod mene za 150 dinara"

 ≫ 

Na pijacama širom zemlje trenutno su najprodavanije trešnje i jagode

  • 37
Uros Davidovic

Printskrin: Youtub/Jutarnji Program TV HAPPY, MONDO PORTAL

Da li proizvođač sam "obara" cenu voća i povrća, ili mora da prati ritam tržišta i potražnje? Da li vam je voće koje kupujete ovih dana skupo?

Ovu temu je na Fejsbuku pokrenuo Uroš Davidović, voditelj emisije Bolja zemlja.

Iako su naši poljoprivrednici trpeli mnogo tokom vanrednog stanja, a potom im je oluja uništila zasade, mnogi će se složiti da mi i dalje imamo jeftino voće u odnosu na druge zemlje sveta. Dakle, cene nisu dizali.

Podsetimo, nevreme koje je protutnjalo Srbijom oko 20. maja, potpuno je desetkovalo rod trešnje u Topoli. Svaki plod koji je tada pogođen ledom, više nije bio za upotrebu.

Nenad Milenić iz Donje Trnave je rekao da je upravo trešnja prošla najgore, jer joj je došlo vreme za berbu, a evo šta poručuje poznati voditelj:

Gledam na pijaci, jutros, kilo trešanja 150 dinara. Pitam se kada bi ih DAO BESPLATNO, apsolutno besplatno, samo da neko...Posted by Uros Davidovic on Понедељак, 25. мај 2020.

 

 

Na pijacama širom zemlje trenutno su najprodavanije trešnje i jagode. Za jagode treba izdvojiti od 150 do 220 dinara po kilogramu, dok je cena trešanja od 200 do čak 300 dinara po kilogramu.

Međutim, mogu da se nađu i po ceni od 150 dinara, prema pisanju Davidovića. Prodavci iz Požarevca kažu da ljudi, ipak, najradije kupuju jabuke koje su 50 ili 100 dinara (kg), jer im je ostalo voće skupo.

Jedan od Davidovićevih pratilaca na Fejsbuku, napisao je da kilogram trešanja u Francuskoj košta od 7 do 9 evra. U Nemačkoj, jagode se cene 5 evra.

Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makkisa ns

    26. maj 2020 | 20:01

    Da u Nemackoj jagode kostaju 5e ali gajbica od 2.5 kg. I plata je 3000 e. Pozdrav iz Nemacke

  • Marjan

    26. maj 2020 | 16:21

    Trešnje je teško brati. Moj komšija nabrao desetak kilograma trešanja pa pao i polomio nogu. I šta je zaradio?

  • JO

    26. maj 2020 | 19:37

    U čemu je onda problem? Ako u Francuskoj trešnje koštaju 7 € prodajte ih francuzima. Nema ko da bere? O tome je trebalo misliti kad se sa tim počinjalo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>