• 2

Kiša obrala rod maline, uništila krompir, kukuruz...

Ukoliko sada ogreje sunce, sve će biti sprženo

  • 2
Njiva, polje Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 Ceo rod maline je uništen usled obilnih padavina u dolinama pored Moravice na zapadu zemlje, kao i drugog voća, ali i krompira, kukuruza i ostalog povrća, kaže predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović i navodi da je stanje alarmantno, a da je voda odnela i puteve, objekte, štale i grla stoke.

On je Tanjugu rekao da su u celoj dolini od Požege do Ivanjice svi zasadi uništeni, da su putevi u prekidu, da su prekinuti dalekovodi i da su stubovi pali u Moravicu.

- Sve što je zasađeno u dolinama pored Moravice je odneto. Ceo rod maline u Arilju, Požegi, Guči, Lučanima, Kosjeriću, Bajinoj Bašti i drugim mestima je posle ovoliko vode završena priča - kazao je Radović.

Dodaje da i ono što je eventualno ostalo pitanje je do kada će trajati, jer je mnogo vode palo, a ako ogreje sunce, sve će biti sprženo.

On je obišao pojedina mesta dokle se moglo stići s obzirom da je voda poplavila puteve i naveo da su pojedini ljudi iz Ivanjice otišli na posao u Požegu i Arilje, a da je sad pitanje kako će se vratiti.

- Voda nosi sve pred sobom, tu nema spasa. Stanje je alarmatno, nezapamćeno - rekao je Radović i dodao da stariji u tom kraju kažu da je danas gore nego u vreme poplave 1965. godine.

Video: Najtužniji prizori Srbije: Poplavljeni gradovi, sela, kuće...

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rođak sa sela

    23. jun 2020 | 16:45

    To ti je sudbina srpskog seljaka. Uložiš gotovinu za veresiju, ubiješ se od rada, a onda gledaš u nebo i moliš se Bogu. Neko će reći da treba da se osiguraju. Da, ali ako sve plati a cena bude loša te godine onda mu opet na isto dođe. Ove godine taman lepo krenulo ali eto... ne da mu se.

  • Siki

    23. jun 2020 | 22:29

    I pcelari nisu bolje prosli .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>