Banane rodile u srcu Šumadije: "Otišli smo korak dalje. Limun je već odomaćen u našem dvorištu"

Topola je, kao što već znamo, pogodno tlo za breskve, šljive, višnje, trešnje, ali sunce srpske Toskane očigledno prija i tropskom voću

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Vesna
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Boban

    26. jul 2020 | 10:16

    Banana se neces 100% najesti uzgojenih u Srbiji jer ne mogu sazreti, ja imam razno voce za koje 80% ljudi ni ne zna sta je pa neke od tih vrsta mogu kod nas da uspeju a druge ipak ne mogu jer nije dovoljno topla klima i treba plodu vise vremena da sazre.

  • Vesna

    25. jul 2020 | 20:00

    Promena klime pogoduje tropskom vocu, ali nasim sortama voca i povrca ne. Paradajz vise ne uspeva, ako nije iz plastenika. Vec godinama lose radjaju stare sorte sljive, jabuke i drugo autohtono voce. Plasim se da ce za nase potomke jabuka biti egzoticna vocka, bas kao sto je bila za Kubance sa kojima sam studirala u Novom Sadu i koji su je tada prvi put probali.

  • Zeljko

    25. jul 2020 | 16:24

    Samo napred!!!!!!