• 0
 ≫ 

Slavni čokot odlazi u istoriju posle 120 dugih godina!

 ≫ 

"Prenosio je priču o našoj autohtonoj sorti grožđa, o našim župskim, ali i o vinima iz Srbije. Prokrčio je put mlađoj braći i rođacima, ostavljao u čudu mnoge inostrane posetioce i stručnjake"

  • 0

View this post on Instagram

Slavni čokot odlazi u legendu! Njegove fotografije obišle su svet i osvanule na stranama brojnih vinskih medija prenoseći priču o našoj autohtonoj sorti grožđa, o našim župskim ali i o vinima iz Srbije. Prokrčio je put mnogoj mlađoj braći i rođacima, ostavljao u čudu mnoge inostrane posetioce i stručnjake, vraćao veru u župsko i srpsko vinarstvo dokazujući da nismo od juče i da je tradicija mnogo duga. Premostio je, sa svojom braćom u starim župskim vinogradima, težak period kada je vinarstvo moralo da bude samo industrijsko i jeftino. Nije dao da se zaborave slavni dani tako da možemo danas da nastavimo sigurnim putem predaka uz nova znanja. Živeo je oko 120 godina na brdu Gubovac, odradio je sjajan posao, ima mnogo naslednika a mi nastavljamo dalje i još bolje. Zaslužio je, ovakav kao spomenik, posebno mesto kod nas u vinariji ❤🍷🍷 #rskavac #prokupac #župa #srbija #vinobudimir

A post shared by BUDIMIR WINERY - SERBIA (@vino_budimir) on

Da je priroda zaista čudesna dokazuje i jedan čokot star 120 godina. Njegove fotografije obišle su ceo svet i osvanule na stranama brojnih vinskih medija.

Sada je vreme da ode u istoriju, a kako kažu iz vinarije Budimir, zameniće ga "naslednici" kojih ima mnogo. Naime, ovaj čokot je živeo više od jednog veka na brdu Gubovac, a iz vinarije kažu da je "odradio sjajan posao i da zaslužuje posebno mesto u vinariji".

"Prenosio je priču o našoj autohtonoj sorti grožđa, o našim župskim, ali i o vinima iz Srbije. Prokrčio je put mlađoj braći i rođacima, ostavljao u čudu mnoge inostrane posetioce i stručnjake, vraćao veru u župsko i srpsko vinarstvo dokazujući da nismo od juče i da je tradicija mnogo duga", navela je vinarija na svom Instagramu.

Takođe, kažu da je "premostio, sa svojom braćom u starim župskim vinogradima, težak period kada je vinarstvo moralo da bude samo industrijsko i jeftino; nije dao da se zaborave slavni dani".

Video: Nevreme u Aleksandrovcu uništilo sve kulture: Šteta se ceni na 100 odsto

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>