"Porciju kačamaka su mi naplatili 600 RSD!": Kako su sirotinjska jela postala trend u Beogradu

Beograđani se žale i na cene popare, proje i ostalih tradicionalnih jela, ali i na cifre koje u meniju stoje pored rižota ili paste. Ko je u pravu - ugostitelji ili konzumenti?

Komentari

  • od početka do kraja

    Malo je 600 dinara, treba 1200 ! Jel neko nekoga tuče po ušima da ide u restoran ako mu je skupo, ako nema novca ? Molim lepo...dosta je bilo te lažne elite, koja sa 100 evra u džepu, stečenim na "snalaženje" u doba tranzicije, misli da je neko i nešto. Stvari polako počinju da dolaze na svoje mesto, ljudi počinju da vrednuju sebe, svoj rad, svoje proizvode.

  • Radisa milenkovic

    Deri bre deri bitange spremajte kuci hocete u restorane, Deri, deri

  • Drasko

    Ne slazem se sa toliko visokim cenama po restoranima,malo preteruju Ali isto tako nas narod Mora da razume sledece. U restoranima pored hrane, placate takodje uzitak,atmosveru I uslugu. Sto se tice pilava I rizota,nas narod ne razlikuje ta dva jela. Za njih je pirinac-pirinac. Totalno se drugacije spremaju I serviraju. To je kao da sad poredimo pilav sa sutlijasem. Neznanje se najvise placa. Najskuplja stvar na svetu je neznanje.

  • Vlada

    Pitate li se koliki su nameti ugostiteljskim objektima. Ako nam nije puno da placamo 1 l goriva 150din a akciza je preko 90din po.litri onda neka i ka amak bude 600din

  • Petrana iz CG

    Kasnim, 113 komentara za kacamak i restorane,malo sam se nasmijala,ali ima tu i pravih,a i priucenih doma-cica(cina). Da Vas podsjetim nasi stari su sa ovom sirotinjskom hranom docekali lijepe godine,mada je sve bilo zdravije, kod mene mozete na Rastan, ( zelje) bolje od bilo kojeg restorana,a moze i kacamak uz. Pozzz

  • Zorica

    Nisam ljubitelj kuvanja,ali redovno kuvam,mesim,spremam zimnicu bez konzervansa,vinobrana sve prirodno. Jer mi je bitno da se moja porodica zdravo hrani. Do skoro sam radila pa sam kuvala u nedelju nekoliko jela za celu sedmicu da imamo s obzirom da sam kuci dolazila oko 18h,samo podgrejem i rucamo. Za veceru,za moje muskarce umesim proju,mekike,pancerote,kacamak sa sirom.... Inace moram da vas uspravim da je pilav tursko jelo. Kod njih se sprema pilav za posebne goste,kao specijalitet. Kao kod nas pecenje. Ja obozavam pilav i cesto ga spremam a suprugu,posto ga bas ne obozava,neko drugo jelo. I nije mi jasno zasto zene nece da kuvaju kada je sve to jednostavno i brzo,osim pite jer treba vremena da se razvije testo. E muskarci,jadni vi pored takvih zena. Za sve ima vremena,i za spremanje jela,pita,testa...i za porodicu,izgledam lepo,doterano,linija super jer ne konzumiramo brzu hranu po pekarama. E sada kada sam ostala bez posla,bez volje sam ali...

  • Volim da kuvam

    Ljudi su različiti, imaju različite navike i potrebe. U dvadeset prvom veku, kada se ljudima više i ne zna radno vreme, ljudi jedu u restoranima iz potrebe. Volim da kuvam, najviše cenim hranu na kašiku ali sa ovim ritmom rada kada kući dolazim da prespava, vremena za kuvanje tokom radne nedelje nemam. Ljudski obrok mogu da imam samo u restoranu. U mom prebivalištu cene nisu ni približno nenormalne kao u BG-u, ali to nije baš jeftin stil života nigde. Doduše kvalitet hrane i usluge je neuporedivo bolji nego u prestonici. U ostatku Srbije ko ne održava kvalitet, ne radi dugo. Žalosno je na koliko bezobrazne cene pristaju sami potrošači i nemamo tu kulturu zaštite i organizovanog bojkota bezobraznih cenovnika i bedne usluge. Da ih bojkotujete nedelju dana, počeli bi da gutaju knedle i da se preznojavaju. Bojkot od mesec dana, promenio bi mnogo toga. Na kraju, moć (novčanik) je u našim rukama!

  • BGD

    Jedna od naj gorih stvari koje primecujem u svom gradu a tice se hrane u restoranima je ta da slepci vise ni karadjordjevu ne spremaju kako treba a ponos je nase kuhinje... Stave unutra neku pavlaku ulje pitaj boga sve samo ne sir dobar domaci ili ne daj Boze kajmak to bi bilo cudo ali zato naplate... Prosle godine sam u skadarliji jeo poslednji put kada sam goscu poveo u cuvenu ulicu koja je svojevrsno predstavnistvo beograda i srbije a dobili smo pljeskavicenod 800_900 dinara koje su plago receno ispod proseka... Bitno da se sve naplati a kvalitet nula zato bojkot.

  • Laza Ristić

    Restoran Business club, NBGP

  • On

    Imate "meni" u svakom restoranu, koji je tu za čitanje, za pismene i normalne, a nepismeni i nenormalni neka plaćaju koliko im kažu ili donesu račun !

  • sova

    Kilogram mesa 450 dinara, a kačamak 600. Ispečeš kod kuće u papučama, ladno pivo, paradajz, a ispred tv.

    • Radisa milenkovic

      @sova

      Ovi drugi pecu i donose pivo.

  • Pkv

    To za Kopaonik jeftino..!

  • Nista ni od svega

    Meni cene nisu problem.Problem mi je sto nista nije redovno nego muljotina.Sta mi vredi med da je 900 ili 500 ili 300 dinara kad nijedan ne moze ni u frizideru da de kristalise.Dao bi i 2000 dinara za pravi med.Fals je preskup i za dzabe,pritom se razbolis od secera.Tako i sve ostalo.Hleb nam 30 dinara tezine 400 grama a izgledom i velicinom od 1kg.U Nemackoj je hleb 3 eura ima 1kg i manji je od naseg od 400 grama.Nas naduven sa aditivima i nema ni hranjivu vrednost i onda sta vredi sto je jeftin ? Ne vidim ni vecitu potrebu u Srbiji da se drugom regulise cena proizboda ili rada .Ako je nekom restoran skup onda ne kupujes kod njega nego tamo gde ti nije skup.Ne mozes odredjivati drugom cenu i onda prodjemo svi zajedno kao sa hlebom.

    • ruralni srbin

      @Nista ni od svega

      Pa slusaj ovako: Cenu ne mozemo odredjivati ali postoje objekti i gazde, koji za stvarno "malo" novca gostu ponude dosta.Kazes novac ti nije problem!?E bas takvi(nista u losem kontekstu) najcesce nalete na corak za velike pare.Kacamak je dosadno spremati i malo traje procedura, pa ko voli isti u restoranu neka otvori budjelar.Nije to ono, isprzim ti dva jaja na oko sa slaninom i izvol'te.Imam i ja para da jedem biftek po kafanama, kao sto sam ga godinama i godima ranije jeo.Medjutim, necu vise to da radim jer to sto mi nude sada, nije ni prislo onome od pre.Znam proverene mesare sa svezim mesom, raspalim rostilj cas i uzivam.Moze i domace meso za skaru ali njega treba odmrzavati prvo.

    • Tamas

      @Nista ni od svega

      Neće med odmah da kristališe, a ovo za lebac se slažem.

    • Todo

      @Nista ni od svega

      Prijatelju moj mušterije su čudo, ja sam pčelar pa kada se kristališe hoće da ga vrate, bježe od njega kdkojavo ol krsta. Ne možeš ljudima objasniti, to je za njih secer i bog.

  • ruralni srbin

    Gde se dobro jede na jugu Srbije a da je cena na primer 400din. za punjenu vesalicu od 400g.?

    • ruralni srbin

      @ruralni srbin

      Ozbiljno pitam.Isao bih sa porodicom na izlet negde, pa me zanima i dobra klopa a da nije skupa.Dobro, neka bude i 500din za 400g.Hvala

  • genius

    Svako traži način da se obogati, ali možeš se najesti za prihvatljivu cenu ako malo istražiš i oslušneš gde šta ima. Na primer, ozbiljan restoran, nije najjeftiniji, naručim čorbu i salatu. to mi je oko 370 dinara. prošetam iza ćoška uzmem mleveno u lepinji za 200 ja sam ručao prvoklasno.

  • Uol

    Smesno je koliko se marziraju i naplacuju i kako posluju i postuju radnike. Katastrofa sve manje pravih ugostitelja. Svi bi preko noci.da se obogate

  • Ljubica

    Ne znam sta je tu bezobrazno . Glavni sastojci kacamaka sir i kajmak nijesu bas jeftini. A i fizički ga nije lako napraviti. A kome je skupo nek jede nešto jeftinije ili neka sam napravi

    • Slobo

      @Ljubica

      Slažem se sa komentarom

    • Cule

      @Ljubica

      Glavni sastojci kacamaka nisu sir i kajmak, vec projino (kukuruzno) brasno i voda, malo soli i kasika masti ili ulja. Ako je kacamak "sirotinjska hrana", kako pise u tekstu, to je zbog toga sto nasi stari nisu trpali u njega sir, a jos manje kajmak, koji je uvek smatran luksuznom namirnicom i nije ga moglo biti na trpezi svaki dan, a jos manje u kolicini koja podmiruje potrebe tadasnjih mnogoclanih porodica, tzv. porodicnih zadruga. Glavni sastojci kacamaka su jeftini i to su, kao sto sam rekla, kukuruzno brasno, voda, malo soli i masti, a sve drugo su varijacije i novotarije, sto podize cenu, pa ko voli - nek' izvoli.

  • Petko

    Padelu na sporet pa kuvaj.Bice jevtinije!😋😋

  • Stanko

    A šta bi, da ideš u restoran pa da jedeš za dzabe ?! Spremi kuci, nije teško napraviti kačamak !!!!

  • Sale

    Idi u McDonald's, tamo je đzaba ili nek ti spremi baba!

  • Milos

    pa onda kuci spremi kacamak. Bice jeftinije sigurno. Ne mora svi da krkaju u restoranu.

  • Невена

    А зашто ви омаловажавате то јело? Коме је много нека сам направи или нека своју њежнију половину замоли да му зготови !

  • Pazarac 1

    E bogami drugi put kupi zeni brasno pa te nece puno kostat

    • mrki

      @Pazarac 1

      Prvo kupi pravo brasno za kacamak ako ga nades pa ti treba pravi kajmak ako ga nades,i na kraju treba zati napravit kacamak I sve to kosts moja gospodo.Niko nese kopa kukuruz, zatim nece da muze krave .A nas seljaka sve manje

  • Toza NS

    Usluga, plus dažbine i reket policiji i eto odakle 600 din. Ja i ne razumem da toliko ljudi izlazi na doručak, onda tako sede i valjda razglabaju kako su Srbi najbolji domaćini.

  • Невена

    Кила чварака 10 км па ко воли нека изволи или нека сами хране свиње и топе чварке исти ови са џиповима , са раним букинг "јефтиним" љетовањима ... " лагодних " живота...

    • Mimi

      @Невена

      E, da je 10 km. Kod nas 10 eu.

  • Хрвоје

    Београђани, код вас је 1m² стамбеног простора од 1500е и више. Зашто вам порција попаре онда не би била 1000рсд? Лепо живите када продајете толико скупо станове. Код мене у селу 1m² кошта 50е али зато порција попаре кошта 27рсд, још знам да је све оно како ви кажете органско.

    • Maki

      @Хрвоје

      Pa ne prodaju svi stanove,takodje ne kupuju samo BG te stanove

    • Jeste

      @Хрвоје

      Sigurno ti je sve u popari organsko, počev od pšenice za hleb, koja nikad nije videla mineralno đubrivo ili neki herbicid, al' kad bismo se šalili, pa nadalje. Ako ćemo mi ovde da se bunimo jer neka glupost košta 1000RSD, to je naša stvar, kao što je tvoja to što ti je ok da ti kvadrat kuće košta 50€, jer ti je porcija "organske" popare 27RSD.

  • Mili

    Šolja palente ili kukuruznog griza,tri i po šolje vode,soli po ukusu,u posudi promešati,da provri,zatim smanjiti na najmanju mogućnost, kuvati poklopljeno pola sata,povremeno promešati i pred kraj dodati masnoće po ukusu(mast,puter, maslinovo ulje)Gotovo vaditi kašikom,ređati u tanjir pa preliti toplim uljem ili mašću,sa ili bez aleve paprike i posuti namrvljenim sirom.Brzo se spremi,ukusno i ne košta puno.Prijatno!

    • Ljubica

      @Mili

      Kakve to veze ima sa kacamakom

  • Viktor

    Brale ja bih ti naplatio 5000 kada u restoranu narucujes kacamak a za 100 din vise mozes rostilj da jedes ili sta god ako ne jedes meso... Kacamak se jede kuci i cimanje je da se sprema u restoranu o zato je cena tolika ako si bas navro na kacamak...

  • Nope

    Ostala navika sa sela.Slikaju se za insta sa porcijom kacamaka ili przenicama.Treba jedno 2000 da lupe cenu,sisaj ovce napucene.

    • Pas za jaja

      @Nope

      Nema za sta pas da ih uhvati, bitno da nema posla, sedi se po restoranima i kaficima, adidas, nike ful trendseteri .. a u mozgu kacamak i kajmak, taman da dopune u kaficu ono sto im je isparilo..

  • NLO

    Prazilukovici.

  • Maja

    Meni je poenta da jedem u restoranu nesto sto ne mogu ili ne znam da spremim kod kuce a ne da mi lokalna baba Mica dok lize prste, posipa po tanjiru rukolu kao sto je nekad persun... Ne fascinira me. Nedavno sam bas vratila cokoladni kolac u jednom restoranu u Skadsrliji zato sto i sama znam da napravim puding ili jela s neutralnom pavlakom. Zasto pobogu?! Dobar kuvar kosta. Da se razumemo, nemam nista protiv pljeskavice na Bubanj Potoku ali nije o tome rec. U Beogradu trenutno ima samo nekoliko restorana, ostalo su bahati prevaranti koji nece moci da opstanu

    • Đorđe

      @Maja

      Potpuno se slažem sa komentarom. Danas restorani ćevape i pljeskavice samo preprodaju, niko vise ne pravi svoje roštilj meso nego kupuju po veleprodajama.

    • Slobodan

      @Maja

      Dok je ovaca Biće i vune

    • Maki

      @Maja

      Ti kad bi znala kako se sprema po restoranima inkl. elitni restorani trčala bi kod baba da ti spreme jelo

  • Nisam ovca

    Svi volimo nekad da uživamo u restoranu i da nas drugi služe ali sto je mnogo, mnogo je i cene su astonomske. I sa duplo manjom cenom može da se zaradi ali ugostitelji bi da se preko noci obogate. Od kilograma kukuruznog brašna /100 din./ može da spremi 10 porcija kačamaka a to je 6,000. Neka odbije pola za sve troškove pa opet je ogromna zarada. Gde to ima? U Maxiu, danas, veeliko pile samo 300 din. Za dve porcije kačamaka, 4 pileta pa ko nema da se razbacuje može lepo da živi.😃😂😅

    • mrki

      @Nisam ovca

      Pitaj posto je 1kg pravok kajmaka , kacamak se ne pravi bez kajmaka prvo pitajte nas seljake za recept

    • Pa Spale

      @Nisam ovca

      Kacamak se nekad pravio preliven mascu i alevom paprikom, retki su mogli da priuste kajmak, takodjer i sir, kasnije se dodavo i sir i kajmak ali to vise nije Kacamak.

  • ruralni srbin

    Evo beogradjani ja ve opet zovem kod mene dok ne prodje i ovaj talas korona da otsednete u moj etno i da kuvam i kacamak i poparu i cervis i nije 600 nego za vas 499din.I da uzivate ki car Salasije.

    • Svaka cast

      @ruralni srbin

      Kako si pismen

    • ruralni srbin

      @ruralni srbin

      @Svaka cast .. Al sam dobar i usluzan domacin za beogradjani i oni uzivu kad dodju kod mene i kod nas ruralni gospodini jel imamo dobru hranu i spremamo i poseduemo kvalitetnu i priznatu rakiju.Izvolite

  • Cigi

    Једине две ствари које не би ставио у уста ни да мени плате су карфиол и качамак у свим варијантама. Једноставно то не подносим и то је ствар личног укуса. Шкембиће, кавурму, проје, купусе, сарме, пасуље, пице, подварке, цревца, пихтије, пите, гибанице и слична јела спремам сам у кући и сви ми кажу да је боље него по ресторанима. На Каленић пијаци могу да набавим све што ми треба, јер ту и живим у Крунској. Набавио све посуде које ми требају од Злакуса до Металца и милина. Сви једва чекају да правим славу или једноставна лепа дружења. Стално ми нуде и лову само да кувам за друштво. А кад идем у кафану идем на печења, роштиље или већ тако нешто, али пре свега ради дружења. Увек частим и конобара и кувара кад заслуже, а у кафанама у које идемо поштено заслуже. Дакле свако ради како му одговара и како му се свиђа. Ко оће у кафани качамак, има право на то. Али треба и да плати. Као и све остало. Све има своју цену и свако има свој укус и на право да располаже својим новцем како жели. Такође коме је скупо, нек не иде или нек једе нешто друго. Такозвана "сиротињска" храна је свугде у свету постала "фенси". Можда то угоститељи мало користе, све је ствар избора, али не могу ни они да раде са мањком. Најчувенија кухиња Медитерана (Италијанска) је тзв. "Kužina povera" и са тиме се поносе. Ја сам био по целој Србији послом и никад се нисам довољно заситио предивним јелима наших крајева. А такође су "сиротињска". Предивно и преукусно. Зато све је ствар личног избора.

  • ivan s

    palenta

  • Zumba

    Sta da pisemo,vecina jela u restoranima nevrede vise od trecine cene koju imaju,mi gurmani lose prolazimo zbog "fensi"gostiju koji dolaze u restorane da budu vidjeni,ugostitelji shvatili brzo da ovi pojma nemaju ni sta jedu,ni sta je kvalitet,udarili bombasta imena u jelovniku i naravno cenu!

  • Laza

    Nije ovde stvar u jelima, vec u tom porastu cena. Lagano i neprimetno rastu svuda cene, dok se vlast hvali kako plata raste.. Tako je, dok dodjemo do 800-900 evra plate, sve cene ce biti za 300% skuplje i imacemo tada osecaj da nam je plata kao sada 200 evra a ne 800-900...

    • popchulle

      @Laza

      Pa 'teli ste Nemecku. Eve vam ga sad.

  • Mica

    Popara je hit za ,,gospodu” sa Vračara, a przenice za one sa Starog grada.

    • Kaja

      @Mica

      Mozda za ``gospodu`` koja su od juce na Vracaru, mi koji smo tu rodjeni sami pravimo kacamak kada nam se jede a u restoran idemo da se druzimo sa prijateljima i lepo provedemo a narucimo ono sto inace ne spremamo kod kuce.

  • Konobar

    Radim kao konobar i mogu vam reci da je dobra zarada,recimo jedan espreso da se napravi kosta izmedju 10-15 dinara zavisno od kafe al zato se naplati 10 puta vise isto kao i limunada gde ti od pola limuna naprave limunadu pa tu istu limunadu ugostiteljski radnici zovu sok za ovce, nema boljeg posla da ljudima uzmes para i da ih osisas kao ovce,a o hranu necu ni da pricam taj kacamak najverovatnije vlasnika kafica ne kosta ni 50 dinara al ti placaj kad si ovca.

    • Igor

      @Konobar

      Ne izmisljaj i ne zavlaci narod. Dobar espreso ne moze da kosta ugostitelja 10-15 dinara, cena koja je u karti pica je sa 20% pdv. Postoji trosak zakupa, struje, radnika... Zaradi se naravno ali ne ovako kako ti pricas.

    • Eh

      @Konobar

      Zaboravljaš da od tog kačamaka dobijaš platu i gazda i svi vi, da se izdvaja za amortizaciju i održavanje objekta i inventara, plaća nabavka sirovina za hranu i pića, porezi i prirezi i ostalo. Nije to, kupim brašno,uspem vode, dodam kajmak ili sir, i to košta 70 din.

    • Gogi-11

      @Konobar

      Neka je i 1000 puta skuplje pa sta, ne mora niko da ide... a da nema musterija cene bi bile sigurno manje....

    • Stefa

      @Konobar

      Ne treba valjda da mi nacede 3 limuna, pa da mi kiselina izgrize zeludac? Pola je dovoljno.

  • Mali

    Malo je to prijatelju... Tako ti i treba kad hoces da glumis glumu po restoranima..

  • Cica

    Nije skupo!! To treba neko da kupi da spremi da opere serpu da ti donese do stola odnese opere tanjir.. mogao si kod kuce da stavis u serpu malo voode mali mleka maslaca i dodas palentu posolis po ukusu kostalo bi te 50 din..

    • Salvatore

      @Cica

      Palenta nije sto i kacamak,kacamak nije isto sto i smoceni kacamak!!!

  • Igor

    Kome je skupo neka jede kući jer niko ne vidi koje namete i troškove imaju ugostitelji u Beogradu i koliko je sve poskupelo.

  • Pop

    Више бих волео да у ресторанима наиђем на јела као што су паасуљ, ђувеч, паприкаш, рибља чорба и печење прасеће, јагњеће или јареће. Иначе све остало можеш и кући да спремаш као што је роштиљ, палачинке, боранија, грашак, зеље, коприва, качамак, попара итд.

    • Pera

      @Pop

      A zasto kod kuce ne bi mogao da se spremi pasulj, djuvec, paprikas, riblja corba? Ne razumem...

  • Slavko

    Ne kapiram ljude koji trace svoje vreme i novac po restoranima.. Para nema da odem za kacamak i kajmak a nema ni za 3 tanjira. Mudrost nije spremiti to je najlakse ako necete kupovni kajmak narucite domaci i najedite se ko ljudi...

    • KenP

      @Slavko

      Ni ja ne kapiram da ne prihvatate da ljudi vole da sece u restoranima. Vama ako se sedi u kuci, nikakav problem. Naravno, slazem se da.ko hoce u restoran, nema kuknjave zbog cena - prosto, odnos ponude i potraznje.

  • Vodolijax

    Pobegli smo sa sela da bi jeli palentu za 600 dinara.✂️✂️✂️🐑🐏🐑🐏🐑🐏🐑🐏🐑🐏

    • Pop

      @Vodolijax

      Палента и качамак није исто јело. Качамак спремаш са кукурузним брашном а палента се спрема са кукурузним гризом ако ниси знао.

    • hogar

      @Vodolijax

      ima vas koliko hoces.. napunili ste Beograd...

    • Vodolijax

      @Vodolijax

      @hogar ne živim u Beogradu.....rođen sam u malom dalmatinskom gradiću a živim u gradu u Srbiji .....rekao sam nama da ne bi vređao ljude sa sela jer smo mi u stvari svi iz jednog velikog lepog sela zvani Balkan.

    • Зоки

      @Vodolijax

      И брашно и гриз су од кукуруза, једно ситније друго крупније, укус и састав исти

    • mrki

      @Vodolijax

      Sisaj brale

    • Vx

      @Vodolijax

      @mrki sisati ili šišati?

  • Gogi-11

    Kome je skupo neka jede kuci... ko ih bije po usima da idu u restorane?

  • Sara

    Ee to nikad nisam jela pre sam gladovala a hvala Bogu mama ga je retko spremala...a zamisli ti mene da odem u restoran da narucim kacamak.pored cevapa,snicli,piletine,slanih palacinki..brate!

    • Oki

      @Sara

      Ti mora da si neka domacica......

  • Mane

    Ovce su za sisanje.. Idu po restoranima za porciju kajmaka i kacamaka. Kacamak spremim sam domaci narucim i uzivancija..

  • Oki

    Za tu gispodu bi ja stavio cenu 1000 cela drzava radi i zivi za njih....najvece plate imaju a i zivot nije skup ako ne kupuju na elitnim mestima i samo se zale

  • Mira

    Prvo vidi cenovnik I nema iznenadjenja.

  • Nikodin

    Koja budala ide u kafanu na kačamak?

  • Ivan

    Ako mi verujete kada sam bio mlad gledam zeninog caletu i kevu kako dosta puta jedu kacamak,da li sa mlekom,isprzenom slaninicom i drugo.Kazem u sebi kako to mogu jesti,a ja sada ostario isto tako mnogo volim kacamak bas mi prija.Jednom nedeljno ga jedemo,ali ova cena u restoranu sramota.

    • Gogi-11

      @Ivan

      Zasto je sramota? Nekoto mira i da spremi da kupi sve sto treba da plati kuvara.... kome je skupo kuci pa neka jede jevtinije

  • SK

    Pošto je sirotinjska hrana onda neka bude za Beograđane besplatno,na kazan.

  • 534

    Beograđani ne jedu ni te Popare ni Cicvare ni Kačamake.

    • 1245

      @534

      Nego samo.....?

    • LeChef

      @534

      Da, ipak su Beogradjani odrasli na Kladovskom kavijaru, Fruskogorskim tartufima, i Sremskoj guscijoj dzigerici...😂😂😂

  • Hulk

    Novopridošli Beograđani se uželeli zavičajnih specijaliteta. 1600 bi trebalo da košta. 2600...

    • coach

      @Hulk

      A sta je beogradski specijalitet? Virsle iz crvenog kioska... jeste li se uzelili toga, a beogradjani? Hahaha

    • Kaja

      @Hulk

      Da znas to su bile virsle a ne ovo bezukusno smece sto sad prodaju kao virsle!

  • Goran

    Kome je skupo neka jede kod kuće.

    • Zika

      @Goran

      Nije stvar u ceni nego bezobrazluku.

  • RAKA

    U Prokuplju u jednom restoranu poparu služe kao predjelo besplatno. Po meni dobar marketinški potez

  • Konobar

    Trebao je i 2000 da ti naplati kacamak. Spremaj ga kući ako ti se jede. Restoran služi da bi počastio i sebe i druge i konobara a ne da vam bude kancelarija i lična kuhinja. U restoranu se jedu jela koja se kući ne spremaju. Nek ti zena kuva kacamak. A to sto nisi nista uzeo za piće da te ne bi skupo koštalo, e pa zato je cena tolika prijatelju. Verovatno si i čašu vode tražio još jer je džabe. Razmislite svi vi lepo šta je restoran gospodo i gospođe drage.

    • Ivan

      @Konobar

      Konobari uglavnom nevaspitani , nervozni , neusluzni pa js ocekuju baksis ...

  • Mls

    Dok je onih koji će da plate biće takve cene, prosto.

  • Hh

    Haha žale se u Beogradu na cene,sebično i bezobrazno,još ponižavaju ljude koji žive na selu ,kačamak spremam sama to može svaka gospodja gospodjica ,a vi smanjite malo apetite po BG .....

  • Coach

    U Crnoj Gori na Zabljaku je 8 EUR. Kao mali nisam voleo to kad je baba pravila. Aj letos kao da ga probam na zabljaku jer svi pricaju o tome u poslednje vreme kao nacinalni specijalitet itd. Ono je ocajno i sad znam zasto nisam voleo kao dete

    • Salvatore

      @Coach

      Lazes pa na Boga ne mislis...kacamk na Zabljaku niko ne sprema neko smocani kacamk parve zato tako i kosta...a to sto lazes ljude koji nisu bili tamo tebi na obraz posto ga nemas....pogledajte kako se taj smocani pravi pa kukajte da je mnogo para!!!

    • Jasna

      @Coach

      Na Zabljaku se sprema cicvara. U mnogim zemljama palenta ili kacamak se sluzi kao dodatak jelima umesto hleba.

    • Пиши ћирилицом!

      @Coach

      Исто, и ја сам цицвару платио 8 евра у оном дубирогу крај пута од Шавника ка Никшићу. Била је никаква. Никад више. Био сам жељан из младости кад сам јео код друга, његова мајка спремила. Ћевапе смо платили 6,5 евра. Све без фискалног, а свратили тамо јер је фирма исписана ћирилицом.

  • Mica

    Zaboravili ste ustipke 😁 I przenice 😁

  • Lol

    Pa jedite picu.

    • Bane

      @Lol

      I 2l coca cole i zato polako postajemo kao ameri svaki drugi preko 100 kg,a od sporta cigare

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke