• 7

Mladim bračnim parovima daje neke od 150.000 seoskih kuća u Srbiji

Svi ministri imaju prostora da se "razigraju na toj priči", naglasio je Krkobabić

  • 7
kuća, selo

Foto: Pixabay

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će putem javnog poziva biti podeljeno praznih seoskih kuća mladim bračnim parovima.

- Hoćemo da prazne kuće u Srbiji, njih 150.000, idu na javni poziv, da omogućimo da mladi bračni parovi dobiju te kuće sa okućnicama - rekao je Krkobabić za Pink.

Ističe da su to ključne stvari koje treba realizovati, kao i da uskoro ide inicijativa za podelu besplatne zemlje.

- Tu je i ključna jedna stvar, a mislim i da ministar Nedimović deli to mišljenje, a to je da se uskoro definiše garantni fond za jedan niz strateških poljoprivrednih proizvoda - pojasnio je Krkobabić.

Tako će, kaže on, seljak znati zbog čega radi.

Ističe da je priča o selu mnogo šira od same poljoprivrede, pošto se tu radi i o infrastrukturi, kulturi i socijalnim zbivanjima.

Video: Krkobabić: Dajte ono što smo uložili u Fijat i Železaru da našim seljanima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    Ovaj ministar za selo bez ministarstva. Šta biva sa otvaranjem još poštanskih ekspozitura ministre za pošte i poni ekspres? 🐴🐴 điha, điha.

  • SrbskiBek

    Za pocetak ..svom unuku "daj" jednu kucu..da vide mladi kako i loza krkobabic zna da ore zemlju a ne da muze drzavu !!! Kupi mu kucu na goliji ili pesteru..30 ovaca 3 koze konja..pa neka ga tamo da "laduhe" ..za pocetak..!!!

  • Struka

    Ajde daj mi kuću ja supruga trudna i imamo dete od 2 godine.Sto nam drzava ne da neku kuću ili stan.Na Kosovu pomažu mlade bračne parove i to kosovska vlada a ovde u Srbiji samo neka pusta obećanja...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke