"Šećer košta 70 dinara, kad ga prodaju kroz med bogate se enormno": Šta nam sve poturaju umesto meda

Pored glukozno fruktoznih sirupa, lažni med sadrži i veštačke boje i arome

Komentari

 • Boban

  Pa nista cudno, u Srbiji ako si posten propadas, samo prevaranti mogu dobro ziveti od svog rada i onog sto prodaju a posten i iskren covek-prodavac nikako.

 • Nemanja

  Da se trovanje nacije smatra terorizmom kao što bi trebalo i da se ovi “proizvodjači” osudjuju automatski na 20 godina zatvora, situacija bi se brzo promenila...

 • Nešo

  Pravi med može biti samo svake 2-3 godine, i to iz košnice da se izvrca plafon 10 kila. Sve ostalo je laž i prevara

 • lea

  Ja ga godinama koristim u Ch ali kupljen domaci kod nas je pola kg 15 fr.ali je sigurno domaci pravi med a kod nas u Srbiji ga nikad nebi uzela jer je sve laz.

  • Zana

   @lea

   Zivim u Njemackoj i radim u Starackom domu, gdje je smjesten jedan bracni par. Njihov sin im redovno donosi domaci med, vlastita proizvodnja. Dobila sam na poklon teglu meda i kada sam probala , uvidjela sam da sve ono sto sam dosad kupovala, " domaci med ", je...NISTA . Tako da ne budite sigurni da je to sto kupujete pravi. Fusare svi pa i u zemljama CH..BRD..a kao zakonski su bolje urađene od balkanskih zemalja.

 • Dend

  Dobiti inspekciju na poziv telefonom, zbog neispravne hrane na pijaci, je u Srbiji puka želja a na pijacama "eldorado" od ulaza na pijacu sa preprodavcima raznorazne robe bez ikakve kontrole ?Uprave pijace "omogućavaju" rad preprodavcima jer ih verovatno već poznaju, jer jedni te isti su, pa ih ne teraju Cvetkova pijaca je primer nerada komunalnih službi !Pitanje zašto plaćamo, "debelo", sve te neophdne službe a vidimo njihov učinak rada ?

 • Sladjan

  Realna cena je oko 10-15 evra,kraj price,nema jeftinije uopste,.....sto kaze proizvodjac Ako srbi nece uzece nemci,italijani,spanci .....nepostoji jeftin med ni akcije nista,a jednostavno kupite KAda se kristalise med jer je to pravi,kristalizacija je zbog temperature hladnoce,to je pravi med.

 • Raca

  Da inspekcija radi svoj posao ne bi ga bilo u prodaji. Banana drzava i sve prolazi.

 • Opet ja

  U prethodnom tekstu na ovu temu imao sam objavljen komentar ovim se dopunjujem nije tesko staviti med pod kontrolu doneti zakon po kome se na svakom prodatom medu mora nalaziti naglaseno koliko plus minus sadrzi secera ako neko sumnj u etiketu ima pravo u sertifikovanoj laboratoriji proveriti ako je med verodostojan etiketi kontrolu placa zalilac ako je med lazan placa pcelar ili doradjivac to isto sa virslama kobasicama salamama sirevima i t d moguce zavesti red ako drzava ima za to politicku volju

 • Mara

  Da je cijena uslov za kvalitet lako bi znali, ali na zalost nije uopste.

 • FANTOM

  Koliko mi kao narod kupujemo med ima pčelari da budu kao crkveni miševi. Da nema prodaje u prehrambenu industriju i oni kojima je pčelarstvo hobi uništili bi košnice. Pokradoše pčelari potrošače tako da ih drugi ne mogu pokrasti jer nije za njih ostalo ništa više.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke