• 23

Nikad lakše do mašina: Ako želite da kupite traktor od 20.000 €, pola daje država, a 40% banka

Država subvencioniše kupovinu traktora sa čak 50 odsto, ministar Nedimović pozvao sve da se prijave

  • 23
traktor Foto: Pixabay

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović danas je posetio nekoliko sela na teritoriji opštine Кosjerić i razgovarao sa meštanima i dodatnim podsticajima koji će biti dostupni poljoprivrednim proizvođačima širom Srbije.

- Prezentovali smo jednu novu liniju subvencija sa kojom će se krenuti krajem marta ili početkom aprila i koja će biti zanimljiva za ljude u zapadnoj i istočnoj Srbiji, jer prednost imaju stočarstvo i voćarstvo. Da pojasnim, ako želite da kupite traktor od 20.000 evra, pola dobijete od države, 40 odsto dobijete od banke i to na tri do sedam godina a vi učestvujete sa 10 odsto. U Кojseriću je u poslednje dve godine kupljeno oko 100 traktora od subvencija države, tako da mislim da ovo ima smisla - rekao je za RINU Nedimović u selu Makovište koje je prvo posetio.

On ističe da je Ministarstvo uvek tu da pomogne proizvođačima, a poljoprivrednicima sa kojima je razgovarao na Zboru dao i čak broj svog mobilnog telefona da ga pozovu ukoliko im bude bila neophodna pomoć.

- Ja to ne radim samo ovde, već svuda gde odem jer je komunikacija jako važna. Na primer, imamo dosta problema sa krompirom pa čak i ovde u Кojseriću pa ćemo u komunikaciji sa velikim trgovinskim lancima razrešiti. Cena nije onakva kakvu su očekivali, ali ćemo se potruditi da ne ostane mnogo krompira u trapovima nego da ga pokušamo izvesti iz Srbije - kazao je on.

Nedimović je nedavno putovao i za Bahrein, jer je ta zemlja zainteresovana za uvoz poljopirvrednih proizvoda iz Srbije.

- Jako je važno da osvajamo nova tržišta pre svega za jagodičasto voće ne samo Bahrein, nego i Emirate,Tursku i Egipat, griz maline stigao je čak do Кine. Sve što veći broj tržišta budemo otvarali biće veća potražnja za srpskom robom - istakao je ministar.

Video: Prvi kontigent domaćih jabuka krenuo ka Indiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristijan Bukur

    20. mart 2021 | 16:12

    NE LAŽITE NAROD. TO SUBVICEONIŠE SVETSKA BANKA

  • Kasno je sad

    20. mart 2021 | 20:31

    Imam ja dobru rakovicu,imam i prikljucke,i zemlju..sve to prdi i stoji,deca otisla za Austriju,ja nemam vise snagu ni želju da se kockam sa državom i cenama..i da mi pikloni drzava traktor mogu samo da blenem u njega

  • Раднаскела

    20. mart 2021 | 20:12

    Леп наслов. Као да ће банка да ти поклони тих 40%, а не да их враћаш и то са каматом. Плус 10% у кешу, плус 20% ПДВ. Још на то све паре даш сам, а држава ти врати...некад. Значи: за трактор од нпр. 20000еур треба дати 2000еур у кешу, 8000еур на кредит и 4000еур порез. Супер је што држава помаже, само прича није баш таква као што се приказује.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>