• 1

Nedimović: Ko sklapa dogovore sa "šibicarima", rizikuje da izgubi pravo na subvenciju

"Mi možda nismo došli za tri meseca, ali doći ćemo za šest, devet, godinu i po dana", rekao je ministar i uputio poziv poljoprivrednicima da sve sumnjive mahinacije prijave Ministarstvu poljoprivrede ili na zvanični mejl

  • 1
MLADI POLJOPRIVREDNICI NEDIMOVIC PODRSKA

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, pozvao je danas poljoprivredne proizvođače da ne nasedaju na "šibicare" i da sa njima ne sklapaju nikakve nezakonite dogovore.

On je, gostujući na TV Prva, podsetio da je zloupotreba subvencija krivično delo, i da se tako rizikuje brisanje iz registara poljoprivrednih proizvođača, odnosno gubi se pravo na subvenciju. Nedimović kaže i da je "pandemija omela kontrolu izdatih subvencija".

- Mi možda nismo došli za tri meseca, ali doći ćemo za šest, devet, godinu i po dana - rekao je ministar i uputio poziv poljoprivrednicima da sve sumnjive mahinacije prijave Ministarstvu poljoprivrede ili na info@minpolj.gov.rs.

Petog maja, dodaje, raspisuje se konkurs za povrtare, voćare, cvećare i vinogradare. Ministar kaže da će subvencija pokrivati pola troškova i da će novac biti isplaćen unapred. Prema njegovim rečima, suncokretovo ulje je na srpskom tržištu poskupelo zbog velike potražnje za biljnim uljima na svetskom tržištu.

Dodaje da je suncokret "na zeleno" od prošle godine poskupeo 50 posto. Takođe, ministar se juče osvrnuo na reeksport voća i rekao da "poljoprivreda neće biti poligon prevarantima".

Video: Napravite svoju rajsku oazu uz pomoć cveća: Ove biljke najbolje uspevaju na sunčanim terasama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    28. april 2021 | 20:44

    Mogla bi pasti ostavka Ministre , pa ovo je velika sramota , nije prvi put da se sramotimo pred Rusima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>