• 0

Pobuna u Italiji: Hoće da im promene ukus vina, a ovo im je plan

Nije čudo što pobuna kreće baš iz ove zemlje, budući da je Italija prva u svetu po količini proizvedenog vina

  • 0
Nemačka, grožđe, vinograd, Vino Foto: Tanjug/AP

Evropa ima nameru da osmisli proizvodnju vina bez alkohola ili vina s manjim procentom alkohola, sa krajnjim ciljem da se unapredi zdravlje, i upravo to je glavna tema ovih dana u italijanskim medijima.

Novine Corriere della Sera za vikend su pisale o "pobuni u Italiji", jer je ideja da se vino razređuje vodom.

Ministar poljoprivrede, Stefano Patuaneli, najavio je da će se Rim tome usprotiviti, dok je udruženje poljoprivrednika Coldiretti upozorilo na "obmanu potrošača", prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

- Uvođenje delimičnog i/ili potpunog smanjenja procenta alkohola u vinu, kao nove vinarske prakse, predstavlja veliki rizik i izuzetno opasan presedan koji bi ozbiljno ugrozio identitet italijanskih i evropskih vina - rekao je u petak predsednik Coldiretti-ja, Etore Prandini.

Prodaja razređenog vina kao kvalitetnog proizvoda dosad je u Evropi bila zabranjena, podsetili su i ostali predstavnici ove industrije. Iako neki ljubitelji vina vole da dodaju običnu ili mineralnu vodu, kako se ne bi prebrzo napili, to treba da bude stvar izbora. Uostalom, pravi poznavaoci piju vino bez ikakvih dodataka.

Takođe, na rafovima u radnjama kupci mogu pronaći i vina koja se deklarišu kao bezalkoholna. Nije čudo što pobuna kreće baš iz Italije, budući da je ta zemlja prva u svetu po količini proizvedenog vina. Prema poslednjim podacima, godišnji prihod je iznosio oko 11 milijardi evra.

Video: Serama kokoške: Cena ove jedinke doseže i do 800 evra, a sve to samo zbog njenog držanja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>