• 0

Prvi put rakete s nove stanice: Sa Bukulje branjeno 520.000 hektara

Samo tokom jučerašenjeg dana ispaljen je maksimalan broj raketa

  • 0
Protivgradne rakete

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tokom poslednjih padavina na teritoriji RC Bukulja po prvi put su upotrebljeni novoinstalirane automatizovane lansirne stanice u svom punom kapacitetu.

Ukupna površina koja se brani sa tog centra je 520 hiljada hektara, od čega je poljoprivredna površina 370 hiljada hektara. S obzirom na to da je u toku zamena i preostalih lansirnih stanica sa strelcima novim sistemima, odlično se mogla uočiti značajna razlika u zaštiti od grada na jednoj teritoriji tamo gde postoje i tamo gde još nisu zamenjeni sistemi zaštite.

Delovi teritorije koji su branjeni novim automatizovanim sistemima su pretrpeli izuzetno male štete, gotovo bez ikakvih posledica, dok su lokacije poput Venčana kod Aranđelovca gde će se tek postaviti nove lansirne stanice imale štetu i do 70%.

Samo tokom jučerašenjeg dana ispaljen je maksimalan broj raketa sa 43 automatska lansirna centra i 88 stanica sa strelcima, oko 230 raketa.

U poređenju sa prošlom godinom, rezultati koji se brane automatizovanim sistemima zaštite su izuzetni. Očekuje se da će opremanjem svih stanica novim sistemima sledeća sezona biti dočekana sa zaštitom vrhunskog nivoa i minimalnih šteta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>