• 0
 ≫ 

"Svuda se radi i gradi. Srbija je zemlja vrednih ljudi, a u poljoprivredi možemo biti svetska sila"

 ≫ 

Trenutno je u toku berba borovnica, odnosno našeg "plavog zlata"

  • 0
borovnice Foto: Freepik

U toku je sezona berbe "plavog zlata", odnosno borovnica, koje su pored malina jedan od glavnih aduta Srbije iz oblasti poljoprivrede i uzgajanja/izvoza voća.

Tim povodom svojim pratiocima se obratio i Bogoljub Karić, putem Fejsbuka.

"Dragi moji, kad čovek navikne da radi i kada se trudi da svaki dan bude koristan, onda ni temperature, koje su ovih dana blizu 40 C, ne mogu da ga spreče da učini barem jednu dobru stvar. Pošli smo za Orašac na berbu borovnica. To je bila prilika da posle dugo vremena, skoro 30 godina, sednem za volan. Mogu vam reći da sam veoma dobar vozač, vozim kao nekada, sigurno i oprezno. Temperature na putevima su paklene i morao sam da vozim sa velikom pažnjom", napisao je Karić i dodao:

"A u Orašcu, kao i ostalim mestima naše plodne Srbije, vredni poljoprivrednici na svojim njivama i plantažama. Pomažemo beračima u berbi i upoznajemo razne divne ljude. Upoznali smo jednu mladu ženu, majku dvoje dece i medicinsku sestru, Jasminu Nikolić, koja u ovim vrelim danima radi, i dodatno zarađuje za svoju porodicu. Zbog ovakvih primera, Srbija će biti bogatija i bolja, jer ima, pre svega, sposobne ljude koji umeju da prevaziđu sve prepreke".

Karić je istakao i kako je to "primer da možemo postati svetska sila u izvozu poljoprivrednih proizvoda i da možemo iskoristiti plodnu zemlju, a da naši poljoprivrednici postanu bogati i zadovoljni ljudi".

"Posle berbe, svi mogu da se osveže u bazenu koji je naš Saša otvorio još pre nekoliko godina, kao i da probaju hranu u njegovom restoranu. Svuda se radi, od vojvođanskih ravnica, preko plodne Šumadije, od Južne pa do Zapadne Srbije, svuda se radi i gradi... Srbija je zemlja vrednih, ponosnih i dostojanstvenih ljudi", naveo je Karić.

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>