• 6

Leskovački proizvođači paradajza zadovoljni: Ovo je pomoć koju je država obećala

Ministar je kazao da su razgovarali i o neophodnoj infrastrukturi za poljoprivredu - elektrifikaciji, automaskoj protivgradnoj zaštiti, putnoj mreži...

  • 6
Leskovac, Nedimović

Ministarstvo poljoprivrede

Leskovački proizvođači paradajza zadovoljni su rezultatima sastanka sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem. Njima je, kako je potvrdio resorni ministar za Telegraf Biznis, obećana pomoć. 

Podsetimo, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa leskovačkim proizvođačima paradajza u selu Svirce i najavio pomoć države u rešavanju njihovih problema.

Do sastanka je došlo nakon što su nezadovoljni poljoprivrednici više puta besplatno delili građanima paradajz nezadovoljni zbog niske cene, koja se na veliko kretala prošle sedmice od samo 10 do 25 dinara.

Nedimović je kazao novinarima da je razgovor bio konstruktivan i da su pretresli sve probleme u toj proizvodnji, kako je rekao, od problema koji je realan ove godine zbog promene u klimi, pomeranja sazrevanja paradajza i problema koji postoje zbog cene koja je posledica svega toga.

Ministar je kazao da su razgovarali i o neophodnoj infrastrukturi za poljoprivredu - elektrifikaciji, automaskoj protivgradnoj zaštiti, putnoj mreži...

Nedimović je naglasio da će država uložiti u prerađivačke i infrastrukturne kapacitet u leskovačkom kraju, koji je simbol za prozvodnju paradajza.

Najavio je da će ministarstvo u narednih 15 dana pomoći poljoprivrednicima da reše nagomilane obaveze prema bankama, kako bi im se eventualno prolongiralo izmirivanje dugova za vreme kada bude dobra cena.

- Oni samo traže da žive od svog rada - dodao je Nedimović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>