• 3

Šta se desilo sa kravama u PKB-u? Loš tretman ili prirodna selekcija

Povodom informacija, koje su se proteklih dana pojavile o lošem tretmanu krava muzara na farmama PKB-a, on je rekao da se u poljoprivrednoj proizvodnji izvestan stepen mortaliteta muznih krava - podrazumeva

  • 3
krave

Foto: Unsplash

Ulaganja u PKB su do sada bila 75 miliona evra i možemo da računamo na dobru budućnost ovog poljoprivrednog kombinata, rekao je danas u izjavi za Tanjug ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Povodom informacija, koje su se proteklih dana pojavile o lošem tretmanu krava muzara na farmama PKB-a, on je rekao da se u poljoprivrednoj proizvodnji izvestan stepen mortaliteta muznih krava - podrazumeva.

"Što se tiče performansa koji je izveden sa kravama ispod one strehe, na 6.800 muznih krava mora da se uvek pojavi jedan deo krava koji po prirodi procesa odumire. Pa u mestima sa 10-15 hiljada stanovnika desi se da umre neki čovek. Pokušavaju da postave kao standard nešto, a stepen mortaliteta je takav da se u teoriji podrazumeva u ovakvoj vrsti poljoprivredne proizvodnje", rekao je Nedimović.

Ministar Nedimović istakao je da je od privatizacije u PKB uloženo 75 miliona evra.

"Izgrađena je fabrika stočne hrane koja bi trebalo na jesen da bude otvorena, ulagano je u sisteme za navodnjavanje, nova mehanizacija je kupljena", rekao je on

Dodao je da se PKB vodi na potpuno drugačiji način nego pre privatizacije.

"Prinosi su veći ove nego bilo koje godine, i finansijski rezultati PKB-a su takvi da možemo da računamo na dobru budućnost ovog poljoprivrednog kombinata", zaključio je Nedimović.

On je dodao da napadi oko PKB-a predstavljaju politizaciju, a odbornike Ðilasove stranke iz prošlog saziva skupštine Beograda pozvao da se odluče - da li su sindikalisti ili političari.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giga

    27. jul 2021 | 15:52

    Ministar je u pravu ono nisu bile mucene i izgladnjivane krave, vec prirodna selekcija krave koje su stare ili bolesne. A da napomenem da je Al dahra nasledila kupovinom Pkb-a oko 2000 starih i zivotno ugrozenih krava i da se tokom ove godine ocekuje zdrav zapat sto se tice kondicije i izgleda krava. Na to zdravlje mislim, posto se redovno rade analize, krvi, mleka, vakcinacije. I da ne treba dizati prasinu ako se covek ne razume ili nema tacan uvid u stanje i prave informacije. Ovo je 1000 posto tacno.

  • PECA

    27. jul 2021 | 19:23

    Pošto su vakcinisane, 3 .000 dinara za svaku.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>