• 1

Želeli život u Beogradu ali ih korona vratila na selo: Asfalt zamenili zelenilom i pokrenuli biznis

Mladi bračni par sada ulaže na selo

  • 1
povratnici, rina

Foto: RINA

povratnici, rina

Foto: RINA

Mladi bračni par Veličanin otišli su u srpsku prestonicu trbuhom za kruhom, u nadi da će tamo pronaći utočište i posao za sebe i svoju porodicu. Iako su želeli da život nastave u Beogradu, čest povratak na odmor u selo Lipovac kod Topole tokom pandemije korona virusa motivisao ih je da se vrate korenima gde su i rođeni, i stvore ambijent u kome će uživati, ali i pokrenu novi biznis o kakvom nisu ni sanjali. Svoj porodični dom sređivali su po svom ukusu i pretvorili ga u luksuzno odmaralište.

„Sve više vremena smo počeli da provodimo na selu, tako smo krenuli da sređujemo kuću, prvenstveno za naše potrebe, da tu dođemo, odmorimo, da naša deca imaju lepo uređeno mesto za odrastanje. Ali kako je rekonstrukcija kuće tekla, došli smo na ideju da celokupnu kuću preuredimo za seoski turizam i tako smo malo po malo sredili da smo sada veoma ponosni na sve ovo što smo za godinu dana uradili. Naša skromna kuća, gde smo živeli sada je luksuzno odmaralište“, kaže Aca Veličanin, povratnik iz Beograda.

Tokom pandemije korona virusa ova porodica napornim radom postigla je cilj. Njihov dom pre i posle rekonstrukcije jedva da može da se prepozna, a sve ideje su dolazile tokom renoviranja. Kuću su uredili po svom ukusu i otvorili vrata za sve posetioce.

„Ovo je moj lični ponos jer je ovde bila ostava, podrum, kotlarnica, pa smo sami sređivali i ni od čega smo dobili jako lep prostor. Dok smo radili, trudili smo se da iako je ovo selo ipak gosti imaju određenu dozu luksuznosti a da se zadrži mir, tišina i sve ono što selo pruža. Izdajemo kuću u celosti, iako ima prizemlje i sprat koji su odvojenih ulaza. Sve što ima u prizemlju ima i na spratu, kompletno opremljeni dnevni boravci, kuhilja, kupatilo, spavaće sobe koje su sa pogledom na bazen iza kuće ili sa pogledom ka Topoli i Oplencu“, rekao je vlasnik ovog objekta.

povratnici, rina

Foto: RINA

Objekat „Mona Hill“ otvorio je svoja vrata za goste pre dva meseca, a letnja sezona traje do 31. oktobra. Iako su krenuli kako kažu skromno, nisu se nadali da će naići na veliko interesovanje kod turista, pa su za kratko vreme ugostili brojne prijatelje i goste.

„Krenuli smo skromno u celu ovu priču ali za kratko vreme jako je odjeknulo i reklama od usta do usta nam je najvažnija. Imamo fejsbuk i instagram profil, od Topole smo udaljeni pet kilometara, od Aranđelovca sedam, tako da smo negde na pola puta i lako nas je naći. Očekujemo pomoć od opštine da bi nastavili sa našim planovima jer dosta toga smo osmislili a i sa ovim što sada nudimo gostima mislim da smo jedno od najluksuznijih mesta u ovom delu Šumadije“, ističe Veličanin.

Inače, Lipovac već sada ima sedam vinarija, ovde se poslednjih par godina intenzivno sadi vinova loza a sve više investitora dolazi i ulaže u ovo malo selo koje je od Topole udaljeno svega pet kilometara.

Video: Prelepe su, piju čaj, gazda o njima brine kao Bog i na tome zarađuje: Koze iz visokog društva

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    17. septembar 2021 | 13:07

    I tako je jedan mladi bračni par uložio oko 150 000 eura da skocka kucu, dvoriste, bazen, da opremi sobe, kupatila i kuhinje, plati majstore, dozvole za izgradnju, svaka čast. Samo gde naći toliko novac...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>