• 0

Kreće spremanje bundevare, a bez luka nema jela: Kako se kreću cene na Veletržnici?

U odnosu na prethodnu nedelju, snižene su cene karfiola, plavog patlidžana i kornišona

  • 0
Luk, crni luk, crveni luk, povrće

Foto: Pixabay

Na Veletržnici Beograd i dalje je najtraženiji luk, a slede šargarepa, paprika, paradajz, tikvica i plavi patlidžan. Veletržnica saopštava da je dupliran promet bundeve, dok je potražnja za tikvicama povećana za 50 procenata, a paradajza za 20 odsto.

Beli luk košta od 280 do 350 dinara, a uvozni od 200 do 300 dinara; crni luk je od 25 do 35, a uvozni od 40 do 60 dinara; crveni luk je takođe do 60 dinara, a onaj iz uvoza ima istu cenu. Cena za praziluk je od 60 do 100 dinara.

Bundeva košta od 40 do 60 dinara, prema podacima sa sajta Veletržnice, a tikvice koštaju od 40 do 60, odnosno od 120 do 140 dinara (uvozne). Paradajz se trenutno prodaje po ceni od 70 do 140 dinara, a čeri vrsta košta od 160 do 220 dinara po kilogramu.

Od voća, najveći obim trgovanja ima jabuka, zatim slede grožđe i šljive. Iz Veletržnice kažu i da je u ponudu stigla limeta, te da u ovom periodu počinje sve veći promet vinskog grožđa.

U odnosu na prethodnu nedelju, snižene su cene karfiola, plavog patlidžana i kornišona, piše u saopštenju. Precizira se da kilogram karfiola košta od 100 do 120 dinara, plavi patlidžan je od 40 do 60 dinara, a cena kornišona je od 80 do 120 dinara za kilogram.

Hrana je u Srba veoma važna, o čemu svedoči i podatak da nju najviše izvozimo u strane zemlje. Malina je naš najjači adut, a kukuruz je ponovo pretekao IT, kao roba koju najviše izvozimo.

Video: Telegraf u vinskom klubu u kom se čuva vino staro 70 godina. Ulazi se samo na lozinku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke