≫ 

Zašto je domaći ajvar drastično skuplji nego kupovni? U marketu, na akciji, košta manje od 200 RSD

 ≫ 

Na sajmu zimnice moglo je da se kupi i slatko od ljubičica ili ljutih papričica

Komentari

  • Miki

    28. septembar 2021 | 00:01

    200 dindži ali tegla od 500 grama.Sem toga kucna varijanta nema cenu,jer spremas za sebe i svoje najmilije.Tvojih ruku delo.

  • R O S A R I O C E N T R A L

    27. septembar 2021 | 10:50

    165 din, u univerexportu - makedonski, hoćeš blagi ili ljuti , a vi gledajte šta će te !

    • 29. septembar 2021 | 08:22

      Miroljub Pusic

      @R O S A R I O C E N T R A L

      ...250 grama...

    • 2. oktobar 2021 | 23:00

      Istine radi

      @R O S A R I O C E N T R A L

      Poslom idem u Skoplje , to što nazivate MK ajvarom ima nešto paprike ( jeste jeftinija od naše ) i dosta plavog paradajza ( dosta jeftiniji nego kod nas ) ... to nije AJVAR . Pravi ajvar je samo pečena i upržena paprika ( zato se troši puno paprike za 1 teglu pravog ajvara ) . Cena mu mora biti nešto veća nego što bi svi mi želeli !

  • Ivana

    26. septembar 2021 | 23:38

    120 dinara paprika. Kupis 30 kg to je 3600. Kupis sirce, secer , ulje, so. Racunaj 4000. Drva za lozenje ili struja to ne racunam. Dobijes 10 tegli. Ajde da racunamp da tegle necemo da kupimo i da serpu od 40 L imamo vec a inace ona kosta 5000 u proseku i masinu A mlevenje da imamo a ona losta 2000. A koliko kostaju dve dnevnice od po 12 sati za dvoje koji prvo peru pa peku, pa ljuste pa ovajaji semenke pa melju i na kraju najmanje 3 sata mesaju bez prekida ajvar. Koliko bi vi naplatili takav ajvar? Ja ispod 700 dinara po tegli na bih . Znaci zarada za dva dana za dvoje je 3000 ukupno. I onda kazete kako je skup ajvar domaci. Pravite sami.

    • 27. septembar 2021 | 01:49

      Jeca

      @Ivana

      I pravimo sami, najbolji je! I sigurno neću kupiti nove tegle ili šerpu. To imamo!

  • Hikos

    26. septembar 2021 | 20:03

    Jedino domaci kolaci i torte vrede domace... Ovo ostalo tu i tamo... Domaći kiseli krastavci u tegli retko kad uspeju da budu ok.. . Ili su prekiseli ili nisu kiseli.. To je najbolje kupovno.. A ima ajvara tako dobrih kupovnih kao da je domaci a cena je od 300 do 500 plafon.. Ovi seljaci su se zaigrali sa cenom..

    • 29. septembar 2021 | 09:13

      Dragan

      @Hikos

      Nisu se seljaci zaigrali sa cenom, nego su se dozvali pameti i počeli da cene i naplaćuju svoju muku i rad! Idite Vi na selo, radite malo umesto njih, pa bih Vas onda pitao da li i dalje mislite da su se "malo zaigrali"!

    • 28. septembar 2022 | 09:14

      Aleksandar

      @Hikos

      Sav ajvar u marketima je iz Makedonije sa plavim patlidžanom, industrijski.

  • između redova

    26. septembar 2021 | 19:38

    svađate se oko cene i kvaliteta ajvara a niko nije pročitao da si svi otpušteni zbog LOŠE privatizacije. nešto mnogo tih loših, propade cela srbija za 20 godina. koja firma radi a sve su bile vrh?

  • Fioka

    26. septembar 2021 | 19:29

    Od domaće zimnice dobijes botulizam i cao zdravo... Sto si jeo jeo si...

    • 27. septembar 2021 | 01:50

      Jeca

      @Fioka

      Ja nisam upoznala čoveka koji je dobio botulizam od domaće zimnice

  • Hijena

    26. septembar 2021 | 19:28

    Kupovni je najlepši jedem ga već 48 godina...a kad mi baba pravila nekako mi je bio bezukusan...neka kupi svako ko sta zeli i sta mu se svidja... Ja volim kupovni.. Čak i majonez volim kupovni i kečap... A i marmelade i paštete...

  • aca

    26. septembar 2021 | 19:22

    Pa kila čvaraka je duplo skuplja od junetine, a građani ako će da jedu kvalitet mora i da plate!

    • 27. septembar 2021 | 10:45

      R O S A R I O C E N T R A L

      @aca

      Kvalitet u zemlji Srbiji ? Zemlji muljatora i prevaranata- Teško !

    • 3. oktobar 2021 | 17:58

      Koča

      @aca

      Kvalitet čvaraka prema junetini je potpuno neuporediv. Čista masnoća bez ikakve hranljivosti naspram bogate junetine a čvarak skuplji. Potpuno nelogično. Ukusan ali nekoristan. Ranije, do pre dvadesetak godina, se znalo. Čvarak je bio najjeftinija namirnica koju niko nije ni hteo. Jeftinija od piletine. Otpadak od mesa i svinje. Sad... Ispade skup kao suva junetina. Potpuno nenormalno u svakom smislu. Mada je u skladu sa vremenom. Šnj a ukusna hrana i košta danas najviše. 100g čipsa 100 din. Kilo 1000 a kilo krompira na veliko 15-20 din. Teške, teške krađe najgorom hranom

  • Brk

    26. septembar 2021 | 19:17

    Naravno da je skuplji kad je domaći pravi, kvalitetni od lepe paprike a kupovni su ljuske i industrijski otpad paprike koji se samelje i zacini da bi neko to u opste mogao da pojede....odvratno.Realbo tegla pravog ajvara ne moze da kosta manje od 500-600 dinara pa do 700-900 max.

    • 27. septembar 2021 | 10:46

      R O S A R I O C E N T R A L

      @Brk

      5.000 . I to bi vam bilo malo !

  • Relja

    26. septembar 2021 | 17:46

    Ne trošim ni domaći, ni kupovni. A vi se prepirajte dalje.

  • zivko

    26. septembar 2021 | 17:20

    Probao mnoge ajvare, jedini i jedinstveni je uprženi ljuti Vitaminka Banja Luka, 450 dinara. Tradicija i kvalitet, poznatog ukusa.

    • 26. septembar 2021 | 19:12

      Bhm

      @zivko

      E bas si seusro sa tradicijom na daleko čuvenog ajvara iz Banja Luke....

  • Zale

    26. septembar 2021 | 16:59

    Zato sto kupovni nije ni za qr#c! Niti moze da se napravi tegla za 200 dinara. Jedini kupovni koji valja je Bakina Tajna (550din), ovo ostalo sve smece.

  • Toske

    26. septembar 2021 | 15:28

    A tegle nisu oprali kako treba...

  • Era

    26. septembar 2021 | 15:27

    Patlidzan ima isti ukus u tegli kao i ajvar... Malo boje i eto ga ajvar od patlidzana.. Vredi 30 dinara a prodaju ga za 800 din.. Sto i nije lose.. Ko zna kad bi ljudi iz grada jeli patlidzan. Nikad.A tako je zdrav i jeftin.. Hvala vam seljaci na očuvanja zdrave populacije...

  • Daria

    26. septembar 2021 | 15:24

    Najbolji je kupovni.. Znas sta jedes.. A ovaj domaci ima 90% patlidzana a paprike 10%..Ali gradske dame ne provaljuju ukus.. A paprike u tegli ima u tragovima... Seljak uvek gleda da te nadmudri...

  • Toufas

    26. septembar 2021 | 14:50

    200 gr paprke i 3 kg plavog patlidzana... Domaci ajvar 100% i cena 800 din.. Eto vam ga...

  • Jeca

    26. septembar 2021 | 13:11

    A Danica sa ljubičicama ima pravo da daje onakve izjave zato što je farmaceut, lekar...

    • 26. septembar 2021 | 19:10

      Potajac

      @Jeca

      Mozda i jeste iz oblasti zdravstva, najbolje je nadjite pa je pitajte sami, inace ljudi koji su uzimali pomenuti proizvod znaju da li im je pomogao ili ne.

  • Jeca

    26. septembar 2021 | 13:04

    Domaći ajvar je bolji od svakog kupovnog

  • Dare

    26. septembar 2021 | 13:00

    Ne bi ga jeo ni da mi plate... Ja sam gradsko dete...

  • Giki

    26. septembar 2021 | 12:58

    Za 1 kg ajvara ide i do 10 kg paprike... Pa vi vidite...

    • 26. septembar 2021 | 13:09

      zorzi

      @Giki

      Razumes se ko marica u onu stvar

    • 26. septembar 2021 | 13:13

      Teoretičar

      @Giki

      Koji je to recept gde ide 10kg paprike u 1kg ajvara? Mada, jeste moguce ako od tih 10kg paprike bacite 8kg u otpad...

    • 26. septembar 2021 | 13:48

      Srbilend

      @Giki

      U pravu je ide i do 10kg ako je sitna trula i bez plavog patlidžana a ti Gikice uzmi oa se uveri

    • 27. septembar 2021 | 09:15

      Slavica

      @Giki

      Ti brale nisi u životu spremao ajvar!!!

    • 3. oktobar 2021 | 23:49

      Malina NS

      @Giki

      Pobrkao si to sa pečenjem dobre rakije...

  • Domaci

    26. septembar 2021 | 12:57

    Ne voim domaci ajvar.. Samo kupovni..

  • Pera

    26. septembar 2021 | 12:56

    Nema tu mnogo paprike kod seljaka...

  • Verica

    26. septembar 2021 | 12:55

    Realna cena domaceg ajvara je oko 350-400 dinara.. Da bas bude od pecene paprike.. Ali seljak oce duplu zaradu.. Ja da ga kupim nece sigurno za 800 din.. Moze za 400 din plafon..

  • Goga

    26. septembar 2021 | 12:53

    Dzaba ga bilo 800 din kg.? . Pa nije od zlata. Preteraste ga.. .. Pa i ne mora da se jede ajvar... Jedite vi svoj ajvar sami.. Prijatno

  • Buca

    26. septembar 2021 | 12:46

    Gospodo koja je dosla sa sela ako vam je ajvar skup na pijacu pa pravite sami bice vam jeftiniji.

  • dragan

    26. septembar 2021 | 12:18

    Preskupo bas pa nije pršut seljaci oce samo kes sramota kg sira jeftini od ajvara tj paprika

    • 26. septembar 2021 | 12:45

      Pa

      @dragan

      Ti ga pravi sam, ako si sposoban i nemoj da se žališ! Iki kupi u marketu! Ko ga pravi, zna koliko vremena, truda, para ode. Tako da.... Prestanite da pametujete, i krenite sa pečenjem, guljenjem, prženjem,spremanjem istog! Svake godine pravim po 40 teglica za moju porodicu! I naradim se pošteno! Ali zato jedu bez konzervansa. Uz pršutu, šunku domaću ništa bolje!

  • Alegra

    26. septembar 2021 | 12:15

    VU: hahaha.Slatko me nasmeja.U pravu si skroz.

  • A. P

    26. septembar 2021 | 11:01

    Nase a svetsko, Srpski brend.

  • Andjelija

    26. septembar 2021 | 10:53

    Svi o ajvaru,gde se pindjur izgubio? On je zakon za sve i ukusniji,al i više posla ima.

  • Zoki V.

    26. septembar 2021 | 10:32

    Kome je skupo nek' sam ukrade znak i papriku pa neka sam peče.

  • 🌞

    26. septembar 2021 | 10:01

    Onaj iz trgovine ajvar nemože nikad bit isti kao damaći. I cijena mora bit skuplja . I tako mora bit🌶💯

    • 26. septembar 2021 | 10:36

      🔊💉🔥

      @🌞

      Koja je razlika ?🇹🇷🇨🇭☢⚠️

  • A. P

    26. septembar 2021 | 09:40

    Paprika za ajvar, presla crvenu liniju.

  • Buca

    26. septembar 2021 | 09:32

    Tri kile paprike za teglu ajvara da racunamo paprika100 dinara plus tegla 40 to mu dodje 340 a sta vi jedete za 200 dinara to samo bog zna.

    • 26. septembar 2021 | 13:05

      Jeca

      @Buca

      Vi izgleda svake godine kupujete nove tegle...

  • Vu

    26. septembar 2021 | 09:31

    Po ceni paprike od 100 dinara ko napravi teglicu pravog ajvara za manje od 420 dinara taj vas laže. U tih 420 dinara nije uračunat nikakav rad od pečenja, čišćenja i prženja, već samo materijal. To jeste paprika, ulje, teglu a sa čepom. Lično pravim ajvar za sebe pa znam. Što se tiče "ajvara" iz prodavnica, pa piše i na zidu ona stvar, ali niko ne gura. Tako je i sa tim ajvarom od 150-200 dinara. Piše, ali.

  • Ena

    26. septembar 2021 | 09:18

    Zato i ne kupujem domace...

    • 26. septembar 2021 | 13:58

      Zena sa sela

      @Ena

      Za one koji ne znaju sta jedu moze i ajvar od 200 din.

  • Sremac

    26. septembar 2021 | 09:08

    Zato sto je domaci ,domaći.. pravi se kako treba. Nije industriski. Sve ima svoje zato.i kosta 600din kg

    • 26. septembar 2021 | 13:01

      E pa tako

      @Sremac

      @Sremac- Sremci i ajvar?Moji roditelji su Sremci. Niko tamo nije pravio ajvar. Tek kasnije ...ajvar je južni specijalitet i najbolji je sa juga.

  • A. P

    26. septembar 2021 | 09:07

    Cene pobedile plate i penzije.

  • Miroslav

    26. septembar 2021 | 09:02

    Za ajvar od pečene paprike ove godine trena i do 4kg paprike a za onaj u marketu manje od kg nepečene... pa samo pomno ite. Dopravde ovaj iz marketa imaju i konzervans kao trošak...

  • Salama podrigusa

    26. septembar 2021 | 08:57

    Zato sto u radnjama to nije ajvar nego klasicna i cista hemija bez 5 % paprike. A domaci je domaci. Eto zasto.

    • 27. septembar 2021 | 10:53

      R O S A R I O C E N T R A L

      @Salama podrigusa

      Samo ako praviš za sebe ! Ako praviš kao domaći a za prodaju sto puta je gori nego onaj iz marketa ! Rodjenoj majci bi podvalili za dinar !

  • D Luci

    26. septembar 2021 | 08:53

    Jesmo li lideri Balkana ili nismo ?

  • Razlika drastična

    26. septembar 2021 | 08:50

    Domaći ajvar i kupovnim u marketima je nebo i zemlja! Nema tog ajvara u marketima koji stvarno valja a da nije tegla preko 500 dinara. Ostalo što ne može ni nazvati ajvarom a košta ispod 200 dinara na akciji.

  • mirko slavko

    26. septembar 2021 | 08:50

    Ko jede ajvar mani te se ljudi toga,i te trusije zimnice.Pa ko vam garantuje da je to isto zdravo,ko vam garantuje da taj covek koji uzgaja paprike pa prodaje na pijaci ne prska

  • GH

    26. septembar 2021 | 08:45

    Po čemu je domaći ajvar 4 puta bolji od običnog u marketu,bio nije ni jedan ni drugi.

    • 26. septembar 2021 | 09:39

      Nenad

      @GH

      GH sta ti znas sta je domace....malobeogradjanine

  • Perke

    26. septembar 2021 | 08:44

    Nema zime za vredne ruke... propala komunjarska fabrika, doamcice pokrenule domacu proizvodnju, rade, prodaju, zive... sigurno ima. i neka neradnica koja 20 god kuka protiv države, Vučića itd...

  • Samo JA

    26. septembar 2021 | 08:36

    Nije skupo,nego vecina nas nema para.Budimo realni,ko pravi zimnicu zna da ima oko toga puno posla.A domaci pravi ajvar...eee...tek oko njega ima posla.Nego da nam povecaju plate,pa ce biti para i za zimnicu.

    • 26. septembar 2021 | 09:46

      🌶🌶🌶

      @Samo JA

      Juce spremala ajvar,jutros jedva ustala,boli sve,hihi...treba 4 kg.paprike za 1 kg.ajvara. A za plate se slazem,hrana u ovoj zemlji je u rangu luksuzne robe za koju mnogi nemaju sredstava

  • Vuk

    26. septembar 2021 | 08:34

    Hm, onaj u marketu doaćem nije sluga, to se usporediti nemože.

  • Danko

    26. septembar 2021 | 08:11

    Ne.

  • V8

    26. septembar 2021 | 08:10

    Skupo,imate bre 1,5 kg mesa za te pare, što je mnogo mnogo je...

    • 26. septembar 2021 | 08:25

      Branka

      @V8

      Jeste skupo. Ali ajvar iz prodavnice naspram domaceg je 0. A racunaj cenu paprike i jos ako je gaji sam, pa vreme dok se ispece, dok se oljusti, ocedi, samelje i dok se to uprzi. Treba vreme. A ovaj iz prodavnice pun je konzervansa. I paprika je barena i samlevena zajedno sa semenom a mozda i peteljkom.

    • 26. septembar 2021 | 08:41

      Eest

      @V8

      Pa uzmes 1kg mesa i ajvar u prodavnici sta je problem.

    • 26. septembar 2021 | 08:49

      Lucy Ch

      @V8

      To je veoma lekoviti ajvar,100 % leči glad.

    • 26. septembar 2021 | 08:58

      MONARHISTA

      @V8

      SLABA JE TO CENA ZA TRAVU SE VISE UZME JEDNA BALA TRAVE JE 110DINARA LUCERKA JE MALO SKUPLJA.

    • 26. septembar 2021 | 09:02

      JA

      @V8

      Meso je meso a ajvar je ajvar i to ne može da se upoređuje a i stvar je ukusa.