Poslom idem u Skoplje , to što nazivate MK ajvarom ima nešto paprike ( jeste jeftinija od naše ) i dosta plavog paradajza ( dosta jeftiniji nego kod nas ) ... to nije AJVAR .
Pravi ajvar je samo pečena i upržena paprika ( zato se troši puno paprike za 1 teglu pravog ajvara ) . Cena mu mora biti nešto veća nego što bi svi mi želeli !
120 dinara paprika. Kupis 30 kg to je 3600. Kupis sirce, secer , ulje, so. Racunaj 4000. Drva za lozenje ili struja to ne racunam. Dobijes 10 tegli. Ajde da racunamp da tegle necemo da kupimo i da serpu od 40 L imamo vec a inace ona kosta 5000 u proseku i masinu A mlevenje da imamo a ona losta 2000. A koliko kostaju dve dnevnice od po 12 sati za dvoje koji prvo peru pa peku, pa ljuste pa ovajaji semenke pa melju i na kraju najmanje 3 sata mesaju bez prekida ajvar. Koliko bi vi naplatili takav ajvar? Ja ispod 700 dinara po tegli na bih . Znaci zarada za dva dana za dvoje je 3000 ukupno. I onda kazete kako je skup ajvar domaci. Pravite sami.
Jedino domaci kolaci i torte vrede domace... Ovo ostalo tu i tamo... Domaći kiseli krastavci u tegli retko kad uspeju da budu ok.. . Ili su prekiseli ili nisu kiseli.. To je najbolje kupovno.. A ima ajvara tako dobrih kupovnih kao da je domaci a cena je od 300 do 500 plafon.. Ovi seljaci su se zaigrali sa cenom..
Nisu se seljaci zaigrali sa cenom, nego su se dozvali pameti i počeli da cene i naplaćuju svoju muku i rad! Idite Vi na selo, radite malo umesto njih, pa bih Vas onda pitao da li i dalje mislite da su se "malo zaigrali"!
svađate se oko cene i kvaliteta ajvara a niko nije pročitao da si svi otpušteni zbog LOŠE privatizacije. nešto mnogo tih loših, propade cela srbija za 20 godina. koja firma radi a sve su bile vrh?
Kupovni je najlepši jedem ga već 48 godina...a kad mi baba pravila nekako mi je bio bezukusan...neka kupi svako ko sta zeli i sta mu se svidja... Ja volim kupovni.. Čak i majonez volim kupovni i kečap... A i marmelade i paštete...
Kvalitet čvaraka prema junetini je potpuno neuporediv. Čista masnoća bez ikakve hranljivosti naspram bogate junetine a čvarak skuplji. Potpuno nelogično. Ukusan ali nekoristan. Ranije, do pre dvadesetak godina, se znalo. Čvarak je bio najjeftinija namirnica koju niko nije ni hteo. Jeftinija od piletine. Otpadak od mesa i svinje. Sad... Ispade skup kao suva junetina. Potpuno nenormalno u svakom smislu. Mada je u skladu sa vremenom. Šnj a ukusna hrana i košta danas najviše. 100g čipsa 100 din. Kilo 1000 a kilo krompira na veliko 15-20 din. Teške, teške krađe najgorom hranom
Naravno da je skuplji kad je domaći pravi, kvalitetni od lepe paprike a kupovni su ljuske i industrijski otpad paprike koji se samelje i zacini da bi neko to u opste mogao da pojede....odvratno.Realbo tegla pravog ajvara ne moze da kosta manje od 500-600 dinara pa do 700-900 max.
Zato sto kupovni nije ni za qr#c! Niti moze da se napravi tegla za 200 dinara. Jedini kupovni koji valja je Bakina Tajna (550din), ovo ostalo sve smece.
Patlidzan ima isti ukus u tegli kao i ajvar... Malo boje i eto ga ajvar od patlidzana.. Vredi 30 dinara a prodaju ga za 800 din.. Sto i nije lose.. Ko zna kad bi ljudi iz grada jeli patlidzan. Nikad.A tako je zdrav i jeftin.. Hvala vam seljaci na očuvanja zdrave populacije...
Najbolji je kupovni.. Znas sta jedes.. A ovaj domaci ima 90% patlidzana a paprike 10%..Ali gradske dame ne provaljuju ukus.. A paprike u tegli ima u tragovima... Seljak uvek gleda da te nadmudri...
Mozda i jeste iz oblasti zdravstva, najbolje je nadjite pa je pitajte sami, inace ljudi koji su uzimali pomenuti proizvod znaju da li im je pomogao ili ne.
Realna cena domaceg ajvara je oko 350-400 dinara.. Da bas bude od pecene paprike.. Ali seljak oce duplu zaradu.. Ja da ga kupim nece sigurno za 800 din.. Moze za 400 din plafon..
Ti ga pravi sam, ako si sposoban i nemoj da se žališ! Iki kupi u marketu! Ko ga pravi, zna koliko vremena, truda, para ode. Tako da.... Prestanite da pametujete, i krenite sa pečenjem, guljenjem, prženjem,spremanjem istog! Svake godine pravim po 40 teglica za moju porodicu! I naradim se pošteno! Ali zato jedu bez konzervansa. Uz pršutu, šunku domaću ništa bolje!
Po ceni paprike od 100 dinara ko napravi teglicu pravog ajvara za manje od 420 dinara taj vas laže. U tih 420 dinara nije uračunat nikakav rad od pečenja, čišćenja i prženja, već samo materijal. To jeste paprika, ulje, teglu a sa čepom. Lično pravim ajvar za sebe pa znam.
Što se tiče "ajvara" iz prodavnica, pa piše i na zidu ona stvar, ali niko ne gura. Tako je i sa tim ajvarom od 150-200 dinara. Piše, ali.
Za ajvar od pečene paprike ove godine trena i do 4kg paprike a za onaj u marketu manje od kg nepečene... pa samo pomno ite.
Dopravde ovaj iz marketa imaju i konzervans kao trošak...
Domaći ajvar i kupovnim u marketima je nebo i zemlja! Nema tog ajvara u marketima koji stvarno valja a da nije tegla preko 500 dinara. Ostalo što ne može ni nazvati ajvarom a košta ispod 200 dinara na akciji.
Ko jede ajvar mani te se ljudi toga,i te trusije zimnice.Pa ko vam garantuje da je to isto zdravo,ko vam garantuje da taj covek koji uzgaja paprike pa prodaje na pijaci ne prska
Nema zime za vredne ruke... propala komunjarska fabrika, doamcice pokrenule domacu proizvodnju, rade, prodaju, zive... sigurno ima. i neka neradnica koja 20 god kuka protiv države, Vučića itd...
Nije skupo,nego vecina nas nema para.Budimo realni,ko pravi zimnicu zna da ima oko toga puno posla.A domaci pravi ajvar...eee...tek oko njega ima posla.Nego da nam povecaju plate,pa ce biti para i za zimnicu.
Juce spremala ajvar,jutros jedva ustala,boli sve,hihi...treba 4 kg.paprike za 1 kg.ajvara. A za plate se slazem,hrana u ovoj zemlji je u rangu luksuzne robe za koju mnogi nemaju sredstava
Jeste skupo. Ali ajvar iz prodavnice naspram domaceg je 0. A racunaj cenu paprike i jos ako je gaji sam, pa vreme dok se ispece, dok se oljusti, ocedi, samelje i dok se to uprzi. Treba vreme. A ovaj iz prodavnice pun je konzervansa. I paprika je barena i samlevena zajedno sa semenom a mozda i peteljkom.
Miki
200 dindži ali tegla od 500 grama.Sem toga kucna varijanta nema cenu,jer spremas za sebe i svoje najmilije.Tvojih ruku delo.
Podelite komentar
R O S A R I O C E N T R A L
165 din, u univerexportu - makedonski, hoćeš blagi ili ljuti , a vi gledajte šta će te !
Podelite komentar
Miroljub Pusic
@R O S A R I O C E N T R A L
...250 grama...
Podelite komentar
Istine radi
@R O S A R I O C E N T R A L
Poslom idem u Skoplje , to što nazivate MK ajvarom ima nešto paprike ( jeste jeftinija od naše ) i dosta plavog paradajza ( dosta jeftiniji nego kod nas ) ... to nije AJVAR . Pravi ajvar je samo pečena i upržena paprika ( zato se troši puno paprike za 1 teglu pravog ajvara ) . Cena mu mora biti nešto veća nego što bi svi mi želeli !
Podelite komentar
Ivana
120 dinara paprika. Kupis 30 kg to je 3600. Kupis sirce, secer , ulje, so. Racunaj 4000. Drva za lozenje ili struja to ne racunam. Dobijes 10 tegli. Ajde da racunamp da tegle necemo da kupimo i da serpu od 40 L imamo vec a inace ona kosta 5000 u proseku i masinu A mlevenje da imamo a ona losta 2000. A koliko kostaju dve dnevnice od po 12 sati za dvoje koji prvo peru pa peku, pa ljuste pa ovajaji semenke pa melju i na kraju najmanje 3 sata mesaju bez prekida ajvar. Koliko bi vi naplatili takav ajvar? Ja ispod 700 dinara po tegli na bih . Znaci zarada za dva dana za dvoje je 3000 ukupno. I onda kazete kako je skup ajvar domaci. Pravite sami.
Podelite komentar
Jeca
@Ivana
I pravimo sami, najbolji je! I sigurno neću kupiti nove tegle ili šerpu. To imamo!
Podelite komentar
Hikos
Jedino domaci kolaci i torte vrede domace... Ovo ostalo tu i tamo... Domaći kiseli krastavci u tegli retko kad uspeju da budu ok.. . Ili su prekiseli ili nisu kiseli.. To je najbolje kupovno.. A ima ajvara tako dobrih kupovnih kao da je domaci a cena je od 300 do 500 plafon.. Ovi seljaci su se zaigrali sa cenom..
Podelite komentar
Dragan
@Hikos
Nisu se seljaci zaigrali sa cenom, nego su se dozvali pameti i počeli da cene i naplaćuju svoju muku i rad! Idite Vi na selo, radite malo umesto njih, pa bih Vas onda pitao da li i dalje mislite da su se "malo zaigrali"!
Podelite komentar
Aleksandar
@Hikos
Sav ajvar u marketima je iz Makedonije sa plavim patlidžanom, industrijski.
Podelite komentar
između redova
svađate se oko cene i kvaliteta ajvara a niko nije pročitao da si svi otpušteni zbog LOŠE privatizacije. nešto mnogo tih loših, propade cela srbija za 20 godina. koja firma radi a sve su bile vrh?
Podelite komentar
Fioka
Od domaće zimnice dobijes botulizam i cao zdravo... Sto si jeo jeo si...
Podelite komentar
Jeca
@Fioka
Ja nisam upoznala čoveka koji je dobio botulizam od domaće zimnice
Podelite komentar
Hijena
Kupovni je najlepši jedem ga već 48 godina...a kad mi baba pravila nekako mi je bio bezukusan...neka kupi svako ko sta zeli i sta mu se svidja... Ja volim kupovni.. Čak i majonez volim kupovni i kečap... A i marmelade i paštete...
Podelite komentar
Rale
@Hijena
Možda nije do ajvara,možda je do babe.
Podelite komentar
aca
Pa kila čvaraka je duplo skuplja od junetine, a građani ako će da jedu kvalitet mora i da plate!
Podelite komentar
R O S A R I O C E N T R A L
@aca
Kvalitet u zemlji Srbiji ? Zemlji muljatora i prevaranata- Teško !
Podelite komentar
Koča
@aca
Kvalitet čvaraka prema junetini je potpuno neuporediv. Čista masnoća bez ikakve hranljivosti naspram bogate junetine a čvarak skuplji. Potpuno nelogično. Ukusan ali nekoristan. Ranije, do pre dvadesetak godina, se znalo. Čvarak je bio najjeftinija namirnica koju niko nije ni hteo. Jeftinija od piletine. Otpadak od mesa i svinje. Sad... Ispade skup kao suva junetina. Potpuno nenormalno u svakom smislu. Mada je u skladu sa vremenom. Šnj a ukusna hrana i košta danas najviše. 100g čipsa 100 din. Kilo 1000 a kilo krompira na veliko 15-20 din. Teške, teške krađe najgorom hranom
Podelite komentar
Brk
Naravno da je skuplji kad je domaći pravi, kvalitetni od lepe paprike a kupovni su ljuske i industrijski otpad paprike koji se samelje i zacini da bi neko to u opste mogao da pojede....odvratno.Realbo tegla pravog ajvara ne moze da kosta manje od 500-600 dinara pa do 700-900 max.
Podelite komentar
R O S A R I O C E N T R A L
@Brk
5.000 . I to bi vam bilo malo !
Podelite komentar
Relja
Ne trošim ni domaći, ni kupovni. A vi se prepirajte dalje.
Podelite komentar
zivko
Probao mnoge ajvare, jedini i jedinstveni je uprženi ljuti Vitaminka Banja Luka, 450 dinara. Tradicija i kvalitet, poznatog ukusa.
Podelite komentar
Bhm
@zivko
E bas si seusro sa tradicijom na daleko čuvenog ajvara iz Banja Luke....
Podelite komentar
Zale
Zato sto kupovni nije ni za qr#c! Niti moze da se napravi tegla za 200 dinara. Jedini kupovni koji valja je Bakina Tajna (550din), ovo ostalo sve smece.
Podelite komentar
Mile
@Zale
Nema boljeg. Trosim ga 10 godina.
Podelite komentar
Toske
A tegle nisu oprali kako treba...
Podelite komentar
Era
Patlidzan ima isti ukus u tegli kao i ajvar... Malo boje i eto ga ajvar od patlidzana.. Vredi 30 dinara a prodaju ga za 800 din.. Sto i nije lose.. Ko zna kad bi ljudi iz grada jeli patlidzan. Nikad.A tako je zdrav i jeftin.. Hvala vam seljaci na očuvanja zdrave populacije...
Podelite komentar
Daria
Najbolji je kupovni.. Znas sta jedes.. A ovaj domaci ima 90% patlidzana a paprike 10%..Ali gradske dame ne provaljuju ukus.. A paprike u tegli ima u tragovima... Seljak uvek gleda da te nadmudri...
Podelite komentar
Toufas
200 gr paprke i 3 kg plavog patlidzana... Domaci ajvar 100% i cena 800 din.. Eto vam ga...
Podelite komentar
Jeca
A Danica sa ljubičicama ima pravo da daje onakve izjave zato što je farmaceut, lekar...
Podelite komentar
Potajac
@Jeca
Mozda i jeste iz oblasti zdravstva, najbolje je nadjite pa je pitajte sami, inace ljudi koji su uzimali pomenuti proizvod znaju da li im je pomogao ili ne.
Podelite komentar
Jeca
Domaći ajvar je bolji od svakog kupovnog
Podelite komentar
Dare
Ne bi ga jeo ni da mi plate... Ja sam gradsko dete...
Podelite komentar
Giki
Za 1 kg ajvara ide i do 10 kg paprike... Pa vi vidite...
Podelite komentar
zorzi
@Giki
Razumes se ko marica u onu stvar
Podelite komentar
Teoretičar
@Giki
Koji je to recept gde ide 10kg paprike u 1kg ajvara? Mada, jeste moguce ako od tih 10kg paprike bacite 8kg u otpad...
Podelite komentar
Srbilend
@Giki
U pravu je ide i do 10kg ako je sitna trula i bez plavog patlidžana a ti Gikice uzmi oa se uveri
Podelite komentar
Slavica
@Giki
Ti brale nisi u životu spremao ajvar!!!
Podelite komentar
Malina NS
@Giki
Pobrkao si to sa pečenjem dobre rakije...
Podelite komentar
Domaci
Ne voim domaci ajvar.. Samo kupovni..
Podelite komentar
Pera
Nema tu mnogo paprike kod seljaka...
Podelite komentar
Verica
Realna cena domaceg ajvara je oko 350-400 dinara.. Da bas bude od pecene paprike.. Ali seljak oce duplu zaradu.. Ja da ga kupim nece sigurno za 800 din.. Moze za 400 din plafon..
Podelite komentar
Goga
Dzaba ga bilo 800 din kg.? . Pa nije od zlata. Preteraste ga.. .. Pa i ne mora da se jede ajvar... Jedite vi svoj ajvar sami.. Prijatno
Podelite komentar
Buca
Gospodo koja je dosla sa sela ako vam je ajvar skup na pijacu pa pravite sami bice vam jeftiniji.
Podelite komentar
dragan
Preskupo bas pa nije pršut seljaci oce samo kes sramota kg sira jeftini od ajvara tj paprika
Podelite komentar
Pa
@dragan
Ti ga pravi sam, ako si sposoban i nemoj da se žališ! Iki kupi u marketu! Ko ga pravi, zna koliko vremena, truda, para ode. Tako da.... Prestanite da pametujete, i krenite sa pečenjem, guljenjem, prženjem,spremanjem istog! Svake godine pravim po 40 teglica za moju porodicu! I naradim se pošteno! Ali zato jedu bez konzervansa. Uz pršutu, šunku domaću ništa bolje!
Podelite komentar
Alegra
VU: hahaha.Slatko me nasmeja.U pravu si skroz.
Podelite komentar
A. P
Nase a svetsko, Srpski brend.
Podelite komentar
Andjelija
Svi o ajvaru,gde se pindjur izgubio? On je zakon za sve i ukusniji,al i više posla ima.
Podelite komentar
Zoki V.
Kome je skupo nek' sam ukrade znak i papriku pa neka sam peče.
Podelite komentar
🌞
Onaj iz trgovine ajvar nemože nikad bit isti kao damaći. I cijena mora bit skuplja . I tako mora bit🌶💯
Podelite komentar
🔊💉🔥
@🌞
Koja je razlika ?🇹🇷🇨🇭☢⚠️
Podelite komentar
A. P
Paprika za ajvar, presla crvenu liniju.
Podelite komentar
Buca
Tri kile paprike za teglu ajvara da racunamo paprika100 dinara plus tegla 40 to mu dodje 340 a sta vi jedete za 200 dinara to samo bog zna.
Podelite komentar
Jeca
@Buca
Vi izgleda svake godine kupujete nove tegle...
Podelite komentar
Vu
Po ceni paprike od 100 dinara ko napravi teglicu pravog ajvara za manje od 420 dinara taj vas laže. U tih 420 dinara nije uračunat nikakav rad od pečenja, čišćenja i prženja, već samo materijal. To jeste paprika, ulje, teglu a sa čepom. Lično pravim ajvar za sebe pa znam. Što se tiče "ajvara" iz prodavnica, pa piše i na zidu ona stvar, ali niko ne gura. Tako je i sa tim ajvarom od 150-200 dinara. Piše, ali.
Podelite komentar
Ena
Zato i ne kupujem domace...
Podelite komentar
Zena sa sela
@Ena
Za one koji ne znaju sta jedu moze i ajvar od 200 din.
Podelite komentar
Sremac
Zato sto je domaci ,domaći.. pravi se kako treba. Nije industriski. Sve ima svoje zato.i kosta 600din kg
Podelite komentar
E pa tako
@Sremac
@Sremac- Sremci i ajvar?Moji roditelji su Sremci. Niko tamo nije pravio ajvar. Tek kasnije ...ajvar je južni specijalitet i najbolji je sa juga.
Podelite komentar
A. P
Cene pobedile plate i penzije.
Podelite komentar
Miroslav
Za ajvar od pečene paprike ove godine trena i do 4kg paprike a za onaj u marketu manje od kg nepečene... pa samo pomno ite. Dopravde ovaj iz marketa imaju i konzervans kao trošak...
Podelite komentar
Salama podrigusa
Zato sto u radnjama to nije ajvar nego klasicna i cista hemija bez 5 % paprike. A domaci je domaci. Eto zasto.
Podelite komentar
R O S A R I O C E N T R A L
@Salama podrigusa
Samo ako praviš za sebe ! Ako praviš kao domaći a za prodaju sto puta je gori nego onaj iz marketa ! Rodjenoj majci bi podvalili za dinar !
Podelite komentar
D Luci
Jesmo li lideri Balkana ili nismo ?
Podelite komentar
Razlika drastična
Domaći ajvar i kupovnim u marketima je nebo i zemlja! Nema tog ajvara u marketima koji stvarno valja a da nije tegla preko 500 dinara. Ostalo što ne može ni nazvati ajvarom a košta ispod 200 dinara na akciji.
Podelite komentar
mirko slavko
Ko jede ajvar mani te se ljudi toga,i te trusije zimnice.Pa ko vam garantuje da je to isto zdravo,ko vam garantuje da taj covek koji uzgaja paprike pa prodaje na pijaci ne prska
Podelite komentar
Sve je hemija
@mirko slavko
Prskano je sve,voce,povrce
Podelite komentar
GH
Po čemu je domaći ajvar 4 puta bolji od običnog u marketu,bio nije ni jedan ni drugi.
Podelite komentar
Nenad
@GH
GH sta ti znas sta je domace....malobeogradjanine
Podelite komentar
Perke
Nema zime za vredne ruke... propala komunjarska fabrika, doamcice pokrenule domacu proizvodnju, rade, prodaju, zive... sigurno ima. i neka neradnica koja 20 god kuka protiv države, Vučića itd...
Podelite komentar
Samo JA
Nije skupo,nego vecina nas nema para.Budimo realni,ko pravi zimnicu zna da ima oko toga puno posla.A domaci pravi ajvar...eee...tek oko njega ima posla.Nego da nam povecaju plate,pa ce biti para i za zimnicu.
Podelite komentar
🌶🌶🌶
@Samo JA
Juce spremala ajvar,jutros jedva ustala,boli sve,hihi...treba 4 kg.paprike za 1 kg.ajvara. A za plate se slazem,hrana u ovoj zemlji je u rangu luksuzne robe za koju mnogi nemaju sredstava
Podelite komentar
Vuk
Hm, onaj u marketu doaćem nije sluga, to se usporediti nemože.
Podelite komentar
Danko
Ne.
Podelite komentar
V8
Skupo,imate bre 1,5 kg mesa za te pare, što je mnogo mnogo je...
Podelite komentar
Branka
@V8
Jeste skupo. Ali ajvar iz prodavnice naspram domaceg je 0. A racunaj cenu paprike i jos ako je gaji sam, pa vreme dok se ispece, dok se oljusti, ocedi, samelje i dok se to uprzi. Treba vreme. A ovaj iz prodavnice pun je konzervansa. I paprika je barena i samlevena zajedno sa semenom a mozda i peteljkom.
Podelite komentar
Eest
@V8
Pa uzmes 1kg mesa i ajvar u prodavnici sta je problem.
Podelite komentar
Lucy Ch
@V8
To je veoma lekoviti ajvar,100 % leči glad.
Podelite komentar
MONARHISTA
@V8
SLABA JE TO CENA ZA TRAVU SE VISE UZME JEDNA BALA TRAVE JE 110DINARA LUCERKA JE MALO SKUPLJA.
Podelite komentar
JA
@V8
Meso je meso a ajvar je ajvar i to ne može da se upoređuje a i stvar je ukusa.
Podelite komentar