• 2
 ≫ 

Loša godina za ovo povrće: Rod manji 50 odsto, a koliko je kilogram u ovom delu Srbije?

 ≫ 

Džak od 10 kilograma prodaje se za 600 dinara

  • 2
krompir

Foto: Freepik

Krompira je u Pomoravskom okrugu ove godine za 50 odsto manje, godina mu nije bila naklonjena, a i manje je sejan zbog loše prošlogodišnje cene i prodaje.

Proizvođač krompira iz Stiplja, pod Crnim vrhom kod Jagodine, izjavio je na Gradskoj pijaci da su "poljoprivrednici zbog niske cene lani, ove godine zasejali 50 odsto manje površina, a i rod je lošiji zbog suše".

- Ko je zalivao, imao je solidan rod. Ja sam zalivao tri puta - kaže ovaj proizvođač, koji na malo kilograma krompir prodaje za 70 dinara, a džak od 10 kilograma za 600 dinara.

Krompir u Pomoravlju nema tradiciju kao u Dragačevu, Guči, Gornjem Milanovcu i nekim drugim krajevima Srbije, ali seje ga gotvo svako seosko domaćinstvo za svoje potrebe.

Višak se prodaje uglavnom na gradskim pijacama.

Video: Odrekao se karijere kako bi gajio puževe: Iz Francuske se preselio u selo i sprema specijalitete

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    27. septembar 2021 | 09:21

    sad dosao iz Nemacke.. Bremen krompira kakvog koces i. koliko hoces.... kafa najkvalitetnija na svetu 1kg 4e.....ulje 1,19e....750gr Nutele 3e.....nanjihove plate hrana je dva i vise puta jeftinija nego kod nas... alu mi smo ekonomski tigar . a da gorivo jeftinije nego kod nas.....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>