≫ 

Stočarima se ne isplati da prodaju jagnjetinu ovog Vaskrsa: "Računica nam je slaba"

 ≫ 

Ugostitelji sve nade polažu u prvomajske praznike, očekujući da će prodaja pečenja tada biti bolja.

Komentari

  • Kostadin

    23. april 2022 | 08:39

    Seljacim se nikada ne isplati da proizvde robu. To je sindrom koji traje u Srbiji preko 100 godina. Zbog takvog sebičnog ponašanja domaćih seljaka, jedan političar je rekao da su naši seljaci uništili našu zemlju jer im nije dosta para za rad od par sati dnevno u svojoj kući.

  • Mile

    23. april 2022 | 08:13

    Divljanje cena ima lancanu reakciju za proizvodjace stocne hrane, za stocare i za krajnjne potrosaca u principu kad nema prodaje nema ni profita. Kad se dignu cene smanji se prodaja to se prenese na stocare, ostane im stoka neprodata, stocari smanje kupovinu stocne hrane i nadju neku alternativu za ishranu stoke, samo za prezivljavanje stoke, to se prelije na proizvodjace stocne hrane i tako u krug, u krug igramo valcer ja i drug... Svi nezadovoljni i nastaje prepucavanje.

  • Sale

    22. april 2022 | 17:49

    Cuvajte ih da budu ovce, ko ce da ih posle kupi opet ceda kukate

  • Bata

    22. april 2022 | 17:12

    Posle ćete tu istu jagnjad hranjenu koncentratom, reklamirati kao ekološki hranjenu.

  • FANTOM

    22. april 2022 | 16:33

    U šta stavljaju koncentrat kada hrane jagnjad? Ovce se vode na ispašu i osnovna im je hrana trava po mogućnosti sa Peštera ili uvoz jagnjadi iz Republike Srpske sa obronaka Romanije, Jahorine, Bjelašnice ili Treskavice. Ovo što pase barsku travu u Srbiji i prodaje se kao jagnje od 55 kg. ne vredi kupovati ni po 250 din. žive vage. To se zove ovčetina ili bravetina i ima specifičan otužni miris loja. Jagnje ili šilježe od 25 do 30 kg. je najbolje za ražanj , prste da poližeš i da ne žališ platiti 4,5—5€ žive vage. Jagnjetina i jaretina su zakon ražnja, zaboravite prasetinu ona jede splačine.

  • Goran

    22. april 2022 | 15:08

    A sto im dajete koncentrat..ranije ovce tu heminu nisu jele..ili su ove danas nesto.posebne

  • Patriota

    22. april 2022 | 15:04

    U moje vreme i u mome kraju jagnjad, ovce, telad, nisu nikada videla koncetrat. Jedino što su jela osim trave i sena je zob (ovas). I nismo marili za cenu koncetrata. Koliko nam je bilo potrebno zobi sami smo proizveli. A sa cenama smo morali da se ravnamo sa ovima koncetrisanim a o kvalitetu ne treba pričati