• 2

Možete li da pogodite šta je u loncima? Ovaj proizvod je simbol vijetnamske kuhinje

Ipak, mnogi naši građani ga ne dodaju u svoja jela

  • 2
Vijetnamski radnici proizvode ljuti sos

Foto: Sarawut Intarob/Solent News & Photo Agency / Solent News / Profimedia

Tridesetdevetogodišnji tajlandski fotograf Saravut Intarob usnimio je radnike, sa slamnatim šeširima, kako pažljivo pregledaju lonce sa tradicionalnim vijetnamskim sosom.

Proizvodni pogon se nalazi na periferiji Ho Ši Mina, najvećeg grada Vijetnama, industrijskog i trgovačkog jezgra ove države.

Čili sos je uobičajeni dodatak u vijetnamskoj kuhinji i koristi se u raznim jelima, uključujući prženu kobasicu, pečene sušene lignje, mleveno svinjsko meso na žaru, čips od krompira itd…

Na vijetnamskom, čili sos se zove tương ớt, a u pitanju je opšta reč za pastu ili sos, u zavisnosti od gustine.

Postoji nekoliko tipova čili sosa, koji se kao tradicionalni proizvod sprema u samim domaćinstvima, pa prodaje dalje, ili ga prave popularni brendovi.

Reč je o ljutom sosu od svežih čili paprika (često se koristi sorta kajenska paprika), paradajza, malo belog luka i malo sirćeta. Ukus ovog tradicionalnog sosa je slađi i manje oštar od onog u Americi.

Video: Počela žetva, ratari žele veće cene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari