• 0
 ≫ 

Ema ima samo 16 godina, a već je pokrenula svoj posao: "Zeka, Ciga, Vihor i Zeba osete nervozu"

 ≫ 

Ponos mlade preduzetnice su njena četiri plemenita ata

  • 0
Gornji Milanovac Ema konji

Foto: RINA

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 16 godina i već je započela svoj "biznis". Na porodičnom imanju osnovala je Jahaći klub, na kom će sve upoznati sa svojim lepotanima - konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom. Mala škola jahanja počinje u ograđenom prstenu, a za terensko jahanje tu su šumske staze i senoviti predeli u srcu jesenje šume.

- Dolaze da jašu i deca i odrasli, a to je najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Ono što prvo kažem početnicima, jeste da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga zavisi kako će prihvatiti čoveka. Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, zato treba biti smiren i konj će onda ispunjavati komande - kazala je za RINU, Ema Božanić.

Nije uvek lako organizovati radni dan sa obavezama u školi i oko konja. Ali, ljubav prema jahaćem sportu i svemu što on podrazumeva je jača. Šesnaestogodišnja ljubiteljka konja priznaje da tokom časa često misli na svoje ljubimce.

- Zeka je temperamentan i uvek spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, on je za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Oni, kao i mi imaju svoju narav - dodaje Ema.

Svoje slobodno vreme posvećuje njima, a na imanje odlazi svakoga dana, da ih nahrani i izvede napolje.

Odnedavno su u školi jahanja i Sara Dragojlović i Maša Marjanović, koje pomažu oko konja kada imaju slobodnog vremena.

Svi koji žele da se otisnu u divljem galopu na proplanak odakle puca pozlaćena oktobarska razglednica na Tresku ili u sporom kasu, pored potoka sa kog ovi četvoronožni mezimci piju vodu, doživeće nezaboravno iskustvo.

Video: Konji galopiraju Beogradom: Vozač autobusa sve to snimao

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>