• 4

Posrnula kompanija ima "keca u rukavu"? Stigao je iseckan biljni biftek, ovo mu je cena

"Meso" na biljnoj bazi postalo je popularnije poslednjih godina, a prodaja je porasla tokom pandemije. Ali, nedavno je interesovanje opalo

  • 4
meso, steak Foto: shutterstock.com

U poslednje vreme se poprilično pričalo o kompaniji Beyond Meat, koja prolazi kroz težak i izazovan poslovni period. Naime, brojne kampanje s poznatim ličnostima nisu urodile plodom, a nedavno je objavljeno i da otpuštaju 200 radnika, te da im odlazi izvršni direktor, nakon jednog javnog incidenta.

U jednom momentu, i akcije su im doživele sunovrat, a Beyond Meat burgeri su se slabo kupovali. Ipak, američki gigant poznat po biljnim pljeskavicama, kreiranim tako da izgledaju, imaju ukus i spremaju se kao meso, i dalje ne odustaje.

Novi izum su biljni bifteci, piše CNN, konstatujući kako kompanija promoviše proizvod koji treba da "oponaša" skupu šniclu baš u vreme kada interesovanje za biljni sektor opada. 

U ponedeljak je kompanija lansirala Beyond Steak na više od 5.000 lokacija lanaca Kroger i Volmart širom zemlje. Takođe je dostupan na nekim Albertsonovim lokacijama, kao i kod drugih prodavaca.

Svako pakovanje od nepunih 300 grama sadrži iseckane zapečene biljne komadiće, veličine jednog zalogaja, a cena je 7,99 dolara. Proizvod je napravljen od sastojaka koji uključuju fava pasulj i pšenični gluten. Naime, glutensko brašno se koristi za pravljenje seitana - "pšeničnog mesa".

- Beyond Steak je dugo očekivana ekspanzija naše popularne platforme za govedinu - rekao je glavni direktor za inovacije u kompaniji, dodajući da ovaj proizvod "pruža ukus i teksturu narezanog odreska".

Meso biljnog porekla postalo je popularnije poslednjih godina, a prodaja je porasla tokom pandemije. Ali, nedavno je interesovanje opalo, zaključuje CNN.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>