• 3

Burgeri koje i dalje niko neće: Otpuštaju 200 radnika, izvršni direktor odlazi nakon incidenta

Remzijev odlazak se dešava usred šireg potresa u kompaniji, koja se bori sa smanjenom potražnjom za biljnim mesom

  • 3
vege burger Foto: Shutterstock.com

Izvršni direktor Beyond Meat-a, Daglas Remzi, koji je nedavno optužen da je ugrizao za nos jednog muškarca, sada napušta kompaniju za proizvodnju veganske hrane.

Nakon incidenta, američka firma, pre svega, poznata po svojim biljnim pljeskavicama, suspendovala je Remzija, tadašnjeg glavnog operativnog direktora, na neodređeno vreme.

Podsećamo, krajem septembra se desio i debakl Beyond Meat-a u saradnji sa Mekdonaldsom, te su akcije pale čak 70 odsto. Prethodno su, u maju, angažovali i Kim Kardašijan kao "glavnog konsultanta za ukus", a reklamirao ih je i Bil Gejts, ali ništa od toga nije urodilo plodom kod potrošača.

Pritom, Remzijev odlazak se dešava usred šireg potresa u kompaniji, koja se bori sa smanjenom potražnjom za biljnim mesom. Firma je takođe saopštila da otpušta 200 zaposlenih, tj. oko 20 odsto svoje radne snage.

- Verujemo da naša odluka da smanjimo broj radnika i troškove u celoj kompaniji, uključujući našu lidersku grupu, odražava odgovarajuću veličinu naše organizacije s obzirom na trenutne ekonomske uslove - rekao je šef Beyond Meat-a Itan Braun. Ipak, kaže da su "uvereni u svoju sposobnost da ostvare dugoročni rast i uticaj koji se očekuje od njihovog globalnog brenda".

Beyond Meat, koji je počeo da prodaje biljnu hranu 2012. godine, okrivio je pritiske izvršene na troškove života - za "guranje" kupaca ka jeftinijim opcijama, uključujući tradicionalno meso. Kompanija je, takođe, uočila da je njena prednost narušena velikim brojem novih konkurenata, uključujući prehrambene gigante kao što su Kellogg i Tyson Foods.

Rukovodioci su u petak upozorili investitore da će prodaja ove godine verovatno pasti za 9% do 14%, u poređenju sa 2021. godinom, piše BBC.

Ovo je, inače, drugi put da je kompanija smanjila svoje prognoze u poslednjih nekoliko meseci - i označava naglo usporavanje u odnosu na rast veći od 20% koji je prvobitno projektovan.

Beyond Meat je i ranije - u avgustu - najavio ciklus otpuštanja radnika, a pored Remzija, još nekoliko rukovodilaca je poslednjih nedelja otišlo iz kompanije. Za Remzija se zna da je uhapšen prošlog meseca jer je, navodno, ugrizao jednog čoveka za nos tokom svađe posle fudbalske utakmice u Arkanzasu.

Njegov poslednji radni dan u ovoj firmi bio je 14. oktobar, saopštila je kompanija.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>