• 0

Mali promet robe na Produktnoj berzi: Cena kukuruza pala na 32,5 dinara za kilogram

U nedeljnom izveštaju se navodi da je prometovano svega 800 tona robe, ukupne finansijske vrednosti 32,3 miliona dinara

  • 0
Kukuruz Foto: Tanjug/AP

Izrazito mali promet robe i pad cena primarnih poljoprivrednih proizvoda obeležili su nedelju dana trgovanja naProduktnoj berzi.

U nedeljnom izveštaju se navodi da je prometovano svega 800 tona robe, ukupne finansijske vrednosti 32,3 miliona dinara, što je pad prometa od 4,5 puta.

Tokom nedelje cena kukuruza pala je sa 34 na 32,5 dinara za kilogram bez PDV-a. Ponder cena za ovu nedelju iznosi 33,25 dinara što je pad od 2,18 procenata.

Pšenica je trgovana u rasponu od 34,5 do 37,5 dinara za kilogram bez PDV-a. Nedeljni ponder iznosi 34,92 din/kg bez PDV-a što je pad od nepunih šest posto.

Soja je trgovana na najnižem cenovnom nivou u poslednja četiri meseca. Ugovori su, uz obračun kvaliteta, zaključeni su po jedinstvenoj ceni od 69 din/kg bez PDV-a, što je ujedno i ponder cena.

Ukoliko uporedimo sa prethodnom nedeljom cena je na nižem nivou za 2,7 posto. Suncokretovom sačmom trgovalo se po 34,8 dinara za kilogram bez PDV-a, a ugovor za stočni ječam zaključen je po ceni od 34,2 dinara.

Video: Ustaje noću na svaka dva sata da ne ogladne: Marko na cuclu hrani 8 prasića koji su ostali bez majke

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>