Moj muz je ribolovac i u Srbiji je u proteklih 5 godina riblji fond na svim vodama (rekama i jezerima) devastiran krivolovom!!!! Drzavu bas boli za to uvo, a bio sistemi slatkih voda su potpuno poremeceni zbog nenormalnog i nedozvoljenog izlovljavanja!!!!
Nece da bude,jedu Švabe fish fingers od haddock polock otpada,skuša je otpad to se zove fish bait ili ti mamac, losos je smesan i nikakav ukus da bi je jeo konstantno dosadi brzo. Od morskih jedino valjaju halibut i oslić, sve ostalo je smesno i ne moze ni da pridje rečnoj i sa jezera.Posebno sa planinskih reka.Potočna pastrmka sa Goča ba primer je najbolja cak i tovljena kalifornijska sa Goča.Recna i jezerska riba je tip top u poredjenju sa morskom gde je takvo zagadjenje i,prisustvo nuklearnog otpada i ko zna svega jos da to nije ni blizu sa kvaliteta itd.Ja sam ribolovac i pecam u arktickom krugu gde je najcistija voda i Ameri i iz celog sveta placaju top dolar da bi pecali na takvim destinacijama jezersku pastrmku, stuku, belu ribu koja samo tu živi itd, u Kanadi .Recimo šaran ogromni primerci od 20 kila retko ko jede osim nas Evropljana Kanadjani,ne vole isto imaju i,amura .Od nasih sa farme najbolji,je saran,iz,Ečke uvek bio sad kakavo je staneje nemam pojma jer nisam kuci mnogo godina.Som,sa Zapadne Morave po ukusu je bio pojam za svu morsku ribu kao,i,bela riba od deverike, mrene i ostalog.Srbija ima neverovatni potencijal po tom pitanju samo treba da se pametno radi.
girice
branzino, oktopus, lignje, losos, ...
Podelite komentar
Ivana
Moj muz je ribolovac i u Srbiji je u proteklih 5 godina riblji fond na svim vodama (rekama i jezerima) devastiran krivolovom!!!! Drzavu bas boli za to uvo, a bio sistemi slatkih voda su potpuno poremeceni zbog nenormalnog i nedozvoljenog izlovljavanja!!!!
Podelite komentar
Europa
Ko u Europi jede slatkovodnu ribu i koju...?? Jede se isključivo morska riba jer i sami znaju šta sve u slatkoj vodi može da se razvije....
Podelite komentar
Adagio 4 strings
@Europa
Nece da bude,jedu Švabe fish fingers od haddock polock otpada,skuša je otpad to se zove fish bait ili ti mamac, losos je smesan i nikakav ukus da bi je jeo konstantno dosadi brzo. Od morskih jedino valjaju halibut i oslić, sve ostalo je smesno i ne moze ni da pridje rečnoj i sa jezera.Posebno sa planinskih reka.Potočna pastrmka sa Goča ba primer je najbolja cak i tovljena kalifornijska sa Goča.Recna i jezerska riba je tip top u poredjenju sa morskom gde je takvo zagadjenje i,prisustvo nuklearnog otpada i ko zna svega jos da to nije ni blizu sa kvaliteta itd.Ja sam ribolovac i pecam u arktickom krugu gde je najcistija voda i Ameri i iz celog sveta placaju top dolar da bi pecali na takvim destinacijama jezersku pastrmku, stuku, belu ribu koja samo tu živi itd, u Kanadi .Recimo šaran ogromni primerci od 20 kila retko ko jede osim nas Evropljana Kanadjani,ne vole isto imaju i,amura .Od nasih sa farme najbolji,je saran,iz,Ečke uvek bio sad kakavo je staneje nemam pojma jer nisam kuci mnogo godina.Som,sa Zapadne Morave po ukusu je bio pojam za svu morsku ribu kao,i,bela riba od deverike, mrene i ostalog.Srbija ima neverovatni potencijal po tom pitanju samo treba da se pametno radi.
Podelite komentar
upucen
nikad ne kupujem ribu bilo recnu ili morsku ako je iz ribnjaka ili sa farme.
Podelite komentar
ne upucen
koliko je kontrolisan nacin ishrane i tovljenja ribe u ribnjacima ?
Podelite komentar
ne upucen
da li su prodavci obavezni da nas informisu da li je riba bilo recna bilo morska sa farme i li je iz divljih voda
Podelite komentar
Buca
@ne upucen
Nisam do sada čuo za farme morske ribe ni za divlje morske vode.
Podelite komentar
Le 🍔
Što bi mi juznjaci rekli: - Od tojega ni mojega. Svako ko vidi đubre po našim rekama ni u ludilu neće kupiti ribu iz tih reka.
Podelite komentar