Uvoz rečne ribe u Srbiji porastao za 300 odsto: Kako povećati izvoz?

Komentari

  • girice

    15. januar 2023 | 04:31

    branzino, oktopus, lignje, losos, ...

  • Ivana

    14. januar 2023 | 23:02

    Moj muz je ribolovac i u Srbiji je u proteklih 5 godina riblji fond na svim vodama (rekama i jezerima) devastiran krivolovom!!!! Drzavu bas boli za to uvo, a bio sistemi slatkih voda su potpuno poremeceni zbog nenormalnog i nedozvoljenog izlovljavanja!!!!

  • Europa

    14. januar 2023 | 21:16

    Ko u Europi jede slatkovodnu ribu i koju...?? Jede se isključivo morska riba jer i sami znaju šta sve u slatkoj vodi može da se razvije....

    • 14. januar 2023 | 23:49

      Adagio 4 strings

      @Europa

      Nece da bude,jedu Švabe fish fingers od haddock polock otpada,skuša je otpad to se zove fish bait ili ti mamac, losos je smesan i nikakav ukus da bi je jeo konstantno dosadi brzo. Od morskih jedino valjaju halibut i oslić, sve ostalo je smesno i ne moze ni da pridje rečnoj i sa jezera.Posebno sa planinskih reka.Potočna pastrmka sa Goča ba primer je najbolja cak i tovljena kalifornijska sa Goča.Recna i jezerska riba je tip top u poredjenju sa morskom gde je takvo zagadjenje i,prisustvo nuklearnog otpada i ko zna svega jos da to nije ni blizu sa kvaliteta itd.Ja sam ribolovac i pecam u arktickom krugu gde je najcistija voda i Ameri i iz celog sveta placaju top dolar da bi pecali na takvim destinacijama jezersku pastrmku, stuku, belu ribu koja samo tu živi itd, u Kanadi .Recimo šaran ogromni primerci od 20 kila retko ko jede osim nas Evropljana Kanadjani,ne vole isto imaju i,amura .Od nasih sa farme najbolji,je saran,iz,Ečke uvek bio sad kakavo je staneje nemam pojma jer nisam kuci mnogo godina.Som,sa Zapadne Morave po ukusu je bio pojam za svu morsku ribu kao,i,bela riba od deverike, mrene i ostalog.Srbija ima neverovatni potencijal po tom pitanju samo treba da se pametno radi.

  • upucen

    14. januar 2023 | 18:14

    nikad ne kupujem ribu bilo recnu ili morsku ako je iz ribnjaka ili sa farme.

  • ne upucen

    14. januar 2023 | 18:14

    koliko je kontrolisan nacin ishrane i tovljenja ribe u ribnjacima ?

  • ne upucen

    14. januar 2023 | 18:12

    da li su prodavci obavezni da nas informisu da li je riba bilo recna bilo morska sa farme i li je iz divljih voda

    • 14. januar 2023 | 19:00

      Buca

      @ne upucen

      Nisam do sada čuo za farme morske ribe ni za divlje morske vode.

  • Le 🍔

    14. januar 2023 | 17:45

    Što bi mi juznjaci rekli: - Od tojega ni mojega. Svako ko vidi đubre po našim rekama ni u ludilu neće kupiti ribu iz tih reka.