Biljka koja raste u plasticnoj saksiji od reciklirane plastike sa puno aditiva,koji mogu preci u biljku i plod,a stetni su,nije za hvaliti.Isljucivo na zemlji,daleko od zagadjivaca!
Platnaza je prelepa iz Zitoradja sam pa tu prolazim svaki dan.Put Han-Surdulica.Upitna je isplativost kad je cena niza od maline.Inace najzdravija bobica je crna ribizla koju gajim za svoje potrebe.
Kakvo pllavo zlato o cemu vi pricate. Ta Botovnica nema veze s borovnicom ni ukusa ni mirisa. Verovatno zato srto je Americka pa je zato dizete u neke visine. Dal znate koliko se tretirs?
Borovnica je prevaziđena voćka, već godinama joj je cena sve niza i niza. I vi sto se ložite na nju, jako malo joj fali da bude ispod granice isplativosti. Tako da, mozda mi živimo u beogradskim soliterima, ali nismo ovce za šišanje.
Kakve veze cena sirovine ima sa isplativosti,taj nacin razmišljanja je prevazidjen.
Sirovina je osnova od koje treba da dobiješ neki proizvod.
Ako ne znas sta i kako onda se ne bavis tim poslom.
Ako vec imas vocnjak a oslanjas se na sirovinu i treba da propadnes.
To vreme je gotovo
Prevazidjene su ove sorte sto nasi gaje. U Austriji kvalitetnu borovnicu, prvo branje, krupna, prva klasa, pakovanja od 125 g, 250 g, otkupljuju Spar, Billa i drugi od 10 do 14 eura po kilogramu. Nasih borovnica nema u ponudi zato sto nise te kvalitetne, nego uvoz iz Spanije, Cile, Urugvaj....E sad nasi navalili na djuk i ostalo sto je povoljnije pa ne mogu da premase 5 eur otkup.
Borovnica veličine klikera nije borovnica. Otvorite Vikipediju pa pročitajte šta u njoj piše o borovnica. Ovo je proizvod genetski modifikovan za kvantitativnu proizvodnju a o kvalitetu da se ne lažemo. Još da doživim da i ribizla se genetski modifikuje pa da pljunem na vašu budućnost. Jedemo piletinu, govedinu i svinjetinu koja bel' dan , pašnjak, voćnjak, travu u dvorištima nije videla a ljusku od jajeta čekićem razbijamo sa koliko kalcijuma ih kljukamo u raznim galofacima. Jagnjetinu sa Peštera, Romanije i Jahorine davaj a ne ovu koja pored auto-puta pase barsku smrdljivu travu. Jagnje od 25-30 kg. žive vage a ne ovčetinu ili bravetinu od 50 pa nadalje kila. Dokle bre više da se trujemo i varamo se?
Sta je tacno bajka u ovoj poruci,ne razumem?
Znam ljude koji odlično zive od vocarstva,ali su ulozili,cekali,ucili ,savladali posao i sad im se sve isplatilo.
Da bi uspeo u tom poslu treba ogromno znanje,oni koji su krenuli sa vocarstvom pa su mislili samo ce da posade i da beru kazu neisplativ
Ne,nego treba pameti.
Svaki posao je isplativ,ako ga radi glup covek nece biti zarade i obrnuto.
Hocu da kažem nije do posla nego do onog ko ga radi.
Nesa
Biljka koja raste u plasticnoj saksiji od reciklirane plastike sa puno aditiva,koji mogu preci u biljku i plod,a stetni su,nije za hvaliti.Isljucivo na zemlji,daleko od zagadjivaca!
Podelite komentar
Valter
Platnaza je prelepa iz Zitoradja sam pa tu prolazim svaki dan.Put Han-Surdulica.Upitna je isplativost kad je cena niza od maline.Inace najzdravija bobica je crna ribizla koju gajim za svoje potrebe.
Podelite komentar
Miroslav
Biljka zahtevna! Otkup=ucena. Troškovi veliki. Plevidbe, rezidbe, berači.... Kad se sve sabere ko bude na nuli neka peva.
Podelite komentar
A. P
Sumska borovnica je lek, priroda je dala.
Podelite komentar
Srbin
Kakvo pllavo zlato o cemu vi pricate. Ta Botovnica nema veze s borovnicom ni ukusa ni mirisa. Verovatno zato srto je Americka pa je zato dizete u neke visine. Dal znate koliko se tretirs?
Podelite komentar
Bg
Nezahtevna??
Podelite komentar
#
Borovnica je prevaziđena voćka, već godinama joj je cena sve niza i niza. I vi sto se ložite na nju, jako malo joj fali da bude ispod granice isplativosti. Tako da, mozda mi živimo u beogradskim soliterima, ali nismo ovce za šišanje.
Podelite komentar
Sumilex
@#
Kakve veze cena sirovine ima sa isplativosti,taj nacin razmišljanja je prevazidjen. Sirovina je osnova od koje treba da dobiješ neki proizvod. Ako ne znas sta i kako onda se ne bavis tim poslom. Ako vec imas vocnjak a oslanjas se na sirovinu i treba da propadnes. To vreme je gotovo
Podelite komentar
Jap
@#
Prevazidjene su ove sorte sto nasi gaje. U Austriji kvalitetnu borovnicu, prvo branje, krupna, prva klasa, pakovanja od 125 g, 250 g, otkupljuju Spar, Billa i drugi od 10 do 14 eura po kilogramu. Nasih borovnica nema u ponudi zato sto nise te kvalitetne, nego uvoz iz Spanije, Cile, Urugvaj....E sad nasi navalili na djuk i ostalo sto je povoljnije pa ne mogu da premase 5 eur otkup.
Podelite komentar
FANTOM(68)
Borovnica veličine klikera nije borovnica. Otvorite Vikipediju pa pročitajte šta u njoj piše o borovnica. Ovo je proizvod genetski modifikovan za kvantitativnu proizvodnju a o kvalitetu da se ne lažemo. Još da doživim da i ribizla se genetski modifikuje pa da pljunem na vašu budućnost. Jedemo piletinu, govedinu i svinjetinu koja bel' dan , pašnjak, voćnjak, travu u dvorištima nije videla a ljusku od jajeta čekićem razbijamo sa koliko kalcijuma ih kljukamo u raznim galofacima. Jagnjetinu sa Peštera, Romanije i Jahorine davaj a ne ovu koja pored auto-puta pase barsku smrdljivu travu. Jagnje od 25-30 kg. žive vage a ne ovčetinu ili bravetinu od 50 pa nadalje kila. Dokle bre više da se trujemo i varamo se?
Podelite komentar
Šašavilo
@FANTOM(68)
Ko ti drma kavez bato
Podelite komentar
#
Ko jos veruje u ovu bajku?
Podelite komentar
Džontra
@#
Vi iz beogradski garsonjera sigurno ne.
Podelite komentar
Blue
@#
Sta je tacno bajka u ovoj poruci,ne razumem? Znam ljude koji odlično zive od vocarstva,ali su ulozili,cekali,ucili ,savladali posao i sad im se sve isplatilo. Da bi uspeo u tom poslu treba ogromno znanje,oni koji su krenuli sa vocarstvom pa su mislili samo ce da posade i da beru kazu neisplativ Ne,nego treba pameti. Svaki posao je isplativ,ako ga radi glup covek nece biti zarade i obrnuto. Hocu da kažem nije do posla nego do onog ko ga radi.
Podelite komentar