Otporna i nezahtevna biljka sa dobrim rodom: Poznata cena pitomog "plavog zlata" ove sezone

Saksije se smeštaju na agrotekstilnu foliju koja u redovima prekriva zemlju

Komentari

  • Nesa

    3. mart 2023 | 16:41

    Biljka koja raste u plasticnoj saksiji od reciklirane plastike sa puno aditiva,koji mogu preci u biljku i plod,a stetni su,nije za hvaliti.Isljucivo na zemlji,daleko od zagadjivaca!

  • Valter

    3. mart 2023 | 10:31

    Platnaza je prelepa iz Zitoradja sam pa tu prolazim svaki dan.Put Han-Surdulica.Upitna je isplativost kad je cena niza od maline.Inace najzdravija bobica je crna ribizla koju gajim za svoje potrebe.

  • Miroslav

    1. mart 2023 | 17:02

    Biljka zahtevna! Otkup=ucena. Troškovi veliki. Plevidbe, rezidbe, berači.... Kad se sve sabere ko bude na nuli neka peva.

  • A. P

    28. februar 2023 | 15:58

    Sumska borovnica je lek, priroda je dala.

  • Srbin

    28. februar 2023 | 15:41

    Kakvo pllavo zlato o cemu vi pricate. Ta Botovnica nema veze s borovnicom ni ukusa ni mirisa. Verovatno zato srto je Americka pa je zato dizete u neke visine. Dal znate koliko se tretirs?

  • Bg

    28. februar 2023 | 15:20

    Nezahtevna??

  • #

    28. februar 2023 | 14:43

    Borovnica je prevaziđena voćka, već godinama joj je cena sve niza i niza. I vi sto se ložite na nju, jako malo joj fali da bude ispod granice isplativosti. Tako da, mozda mi živimo u beogradskim soliterima, ali nismo ovce za šišanje.

    • 28. februar 2023 | 14:59

      Sumilex

      @#

      Kakve veze cena sirovine ima sa isplativosti,taj nacin razmišljanja je prevazidjen. Sirovina je osnova od koje treba da dobiješ neki proizvod. Ako ne znas sta i kako onda se ne bavis tim poslom. Ako vec imas vocnjak a oslanjas se na sirovinu i treba da propadnes. To vreme je gotovo

    • 28. februar 2023 | 15:16

      Jap

      @#

      Prevazidjene su ove sorte sto nasi gaje. U Austriji kvalitetnu borovnicu, prvo branje, krupna, prva klasa, pakovanja od 125 g, 250 g, otkupljuju Spar, Billa i drugi od 10 do 14 eura po kilogramu. Nasih borovnica nema u ponudi zato sto nise te kvalitetne, nego uvoz iz Spanije, Cile, Urugvaj....E sad nasi navalili na djuk i ostalo sto je povoljnije pa ne mogu da premase 5 eur otkup.

  • FANTOM(68)

    28. februar 2023 | 13:28

    Borovnica veličine klikera nije borovnica. Otvorite Vikipediju pa pročitajte šta u njoj piše o borovnica. Ovo je proizvod genetski modifikovan za kvantitativnu proizvodnju a o kvalitetu da se ne lažemo. Još da doživim da i ribizla se genetski modifikuje pa da pljunem na vašu budućnost. Jedemo piletinu, govedinu i svinjetinu koja bel' dan , pašnjak, voćnjak, travu u dvorištima nije videla a ljusku od jajeta čekićem razbijamo sa koliko kalcijuma ih kljukamo u raznim galofacima. Jagnjetinu sa Peštera, Romanije i Jahorine davaj a ne ovu koja pored auto-puta pase barsku smrdljivu travu. Jagnje od 25-30 kg. žive vage a ne ovčetinu ili bravetinu od 50 pa nadalje kila. Dokle bre više da se trujemo i varamo se?

  • #

    28. februar 2023 | 13:27

    Ko jos veruje u ovu bajku?

    • 28. februar 2023 | 14:03

      Džontra

      @#

      Vi iz beogradski garsonjera sigurno ne.

    • 28. februar 2023 | 14:37

      Blue

      @#

      Sta je tacno bajka u ovoj poruci,ne razumem? Znam ljude koji odlično zive od vocarstva,ali su ulozili,cekali,ucili ,savladali posao i sad im se sve isplatilo. Da bi uspeo u tom poslu treba ogromno znanje,oni koji su krenuli sa vocarstvom pa su mislili samo ce da posade i da beru kazu neisplativ Ne,nego treba pameti. Svaki posao je isplativ,ako ga radi glup covek nece biti zarade i obrnuto. Hocu da kažem nije do posla nego do onog ko ga radi.