• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigla pomoć stočarima u Dragačevu: Dostavljen merkantilni kukuruz za 183 poljoprivredna gazdinstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomoć koju dobijaju je 240 kilograma merkantilnog kukuruza po jednoj muznoj kravi

  • 0
dragačevo, merkantilni kukuruz

Foto: Rina

Na osnovu zaključka Vlade Srbije krajem prošle godine Direkcija za robne rezerve uputila je javni poziv stočarima da podnesu zahtev za dobijanje besplatnog merkantilnog kukuruza kao podršku mlečnom govedarstvu.

Pravo na pomoć mogli su ostvariti poljoprivrednici koji na svom gazdinstvu imaju od jedne do 50 muznih krava, drugi uslov je bio da su u 2021. godini ostvarili premiju za mleko i da nisu državno poljoprivredno zemljište uzimali na korišćenje.

Pomoć koju dobijaju je 240 kilograma merkantilnog kukuruza po jednoj muznoj kravi.

- Sa teritorije opštine Lučani pravo na ovaj vid pomoći ostvarila su 183 poljoprivredna gazdinstva a ukupna količina merkantilnog kukuruza koja stiže na teritoriju ove opštine je 250 tona. Kako bi kukuruz stigao do dragačevskih stočara u sve se uključila i lokalna samouprava koja je organizovala prevoz kukuruza i njegovo džakiranje i za to iz svog budžeta izdvojila 2.400.000 dinara - rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Prve količine kukuruza juče su stigle u Guču i u organizaciji opštine Lučani i poljoprivredne stručne službe Čačak, podeljene proizvođačima.

Ostale količine biće podeljene narednih dana.

Video: U Šapcu počela isporuka kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari