• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Povezivanjem sa maloprodajom - jačamo proizvođače, posebno u oblasti stočarstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar smatra da je stočarstvo najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje, te kaže da će Vlada Srbije nastavljati da ga subvencioniše

  • 1
Tomislav Momirović Foto: Promo/MUST Đ.K.

- Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima - poručio je danas ministar trgovine, Tomislav Momirović, posle posete Sjenici.

On je obišao mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina.

- Moramo da povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima. Za ove ljude koji se ovde bave proizvodnjom, moramo da obezbedimo plasman. Mislim i na državu i na maloprodajne lance, na industriju - rekao je u izjavi za Tanjug i dodao da će Vlada Srbije nastaviti da dodatno pomaže stočarstvo, koje je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje.

Naveo je da su značajno povećane i subvencije po grlu, da je povećana premija za mleko i da je cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju.

Kako kaže, auto-put do Duge poljane se gradi i da bi se ovaj kraj povezao sa celom zemljom, a tako i unapredila prehrambena industrija, a sutra kvalitetno meso vredelo mnogo više. Dodao je da će kroz povezivanje za kvalitetnu robu sa tih prostora postati dostupna šira tržišta, pa će najkvalitetnije meso, mleko i sirevi biti više konzumirani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Predsednik opštine Sjenica, Munib Mujagić, zahvalio se Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi na najbolji i direktan način proizvodi bili plasirani na tržište.

Video: Valjaonica bakra Sevojno snabdeva kompletnu namensku industriju u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    5. mart 2023 | 17:02

    Velike lance su veoma zatvorene za male dobavljace i to je veliki problem u Srbiju. Drzava mora da napravi neku platformu kako bi olaksala komunikaciju sa trgovskim lancima. Delhaize, Mercator, lidl su veoma zatvorene i surove za male dobavljace. Sasvim je druga situaciju u Hrvatdkoj i Sloveniju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>