• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Čadež: Želimo najveće trgovce i distributere vina iz Italije i sveta u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čadež je rekao da je PKS organizovala ovaj štand sa ciljem da Srbija, Severna Makedonija i Albanija pokažu da imaju šta da ponude kada je reč o vinu

  • 0
STRATEGIJA VODONICNA SRBIJA Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Na najvećem italijanskom sajmu vina "Vinitaly" koji je danas otvoren u Veroni, predstavljeno je gotovo 100 vinarija i vina iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež istakao je da je za PKS cilj ovog predstavljanja vinara iz zemalja Otvorenog Balkana da u Beograd u novembru dođu najveći trgovci i distributeri vina iz Italije i sveta.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je prilikom posete štandu Open Balkana, da je sa domaćinima iz Verone dogovorio da će na sajmu vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana” koji se u novembru održava u Beogradu biti predstavljen i sajam “Vinitaly”, navodi se u saopštenju PKS.

Čadež je rekao da je PKS organizovala ovaj štand sa ciljem da Srbija, Severna Makedonija i Albanija pokažu da imaju šta da ponude kada je reč o vinu, ali i da 1.000 superkupaca vina koji su danas u Veroni poseti sajam vina Open Balkan.

- Nakon sajmova u Dizeldorfu i Veroni, vina Open Balkana predstavićemo u Beču i Parizu - rekao je Čadež.

Čadež je na sajmu vina u Veroni kratko razgovarao sa šefom italijanske diplomatije Antonijem Tajanijem, dok će sutra u Rimu učestvovati na skupu šefova diplomatija Zapadnog Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>