• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Panakeja nova sorta industrijske konoplje koja osvaja svet

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova sorta je šest puta bogatija bio masom od ostalih vrsta industrijske konoplje

  • 0

Čuvena španska kompanija Hemp trejding pored nekoliko svetskih brendova semena, djubriva i ostalih preparata dobila je novi brend Panakeju(Panakeia).

U saradnji sa Univerzitetom u Valensiji (Universitat Politecnica de Valencia UPV) proizveli su unikatnu sortu industrijske konoplje sa 00,00% psihoaktivnog THC i sa 18% CBG a, jako blagotvornog kanabinoida.

Ova konoplja je totalno prilagodjena i najrigidnijim zakonima koje admistrativno usporeno sprovode pojedine vlade. Panakeja je dobila ime po boginji apsolutnog leka u grčkoj mitologiji. Ona je bila Apolonova unuka.

Da bih što jednostavnije objasnio genijalnost ove biljke koristiću prost jezik i pojednostaviću stil pisanja.

Ova sorta je šest puta bogatija bio masom od ostalih vrsta industrijske konoplje. Idealna je je za CBG ulje, smole, itd. Funkcioniše tako, što posle cvetanja počinje da proizvodi kanabinoide kao i svaka biljka konoplje.

Prvi kanabinoid je CBG takozvani “matični”, od njega nastaju drugi kanabinoidi a on isčezava. On je i najmanje ispitivan i istraživan zato što se zadržavao u biljci u tragovima.

U Panakeji kada CBG dodje do maksimuma biljka prestaje da raste i samim tim CBG ne može da se pretvara u druge kanabinoide. CBG je jako sličan CBD-u, jako je lekovit. Nije psihoaktivan naravno kao ni sama biljka zato što proces nije pretvorio CBG u ostale kanabinoide pa tako i CBD i psihoaktivni tetra kanabinoid THC.

Direktor Hemp trejdinga Antonio Flori, Panakeja nova sorta industrijske konoplje

Foto: CABAINA.com/Bojan Dragićević

Prepuna je bio mase”masna” je i bogata u cvetu.

Direktor Hemp trejdinga Antonio Flori pre svega je akcentovao olakšanje u gajenju, obradi, transportu i preradi zbog kriminalizovanog THC-a.

Vlasnik Ernesto Ljosa, vidno ponosan na njegovo čedo Panakeju kaže da je životni vek biljke isti i na Ekvadoru gde je stalno ista klima i svetlost ista kao za istu biljku u Finskoj gde je kraći dan i slabije sunce.

CBG, koji je jako bogat u Panakeji postao je kanabinoid budućnosti. Uveliko se istražuje u najvećim institutima u svetu. Jako je dobar za spuštanje očnog pritiska, ima protivupalna, antibakterijska i antigljivična svojstva, dobra je protiv nesanice, depresije, raka debelog creva, melanoma, tumora, insomnije, itd.

Panakeja nova sorta industrijske konoplje

Foto: CABAINA.com/Bojan Dragićević

Nadamo se da će se Panakej ubrzo naći svoje mesto na brdovitom Balkanu, poznatom po najkvalitetnijoj konoplji na svetu. Na fb stranici Cabaina Balkan moćićete da pratite novitete u vezi ove sorte i njenog dolaska na Balkan.

(Autor: Bojan T. Dragićević/CABAINA.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>