• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prirodni fenomen u Šumadiji, od 7 ovaca Milisav dobio 21 jagnje: Tako nešto ne pamte ni najstariji meštani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro, a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje

  • 3
ovce, Ljuljaci, Knić

Foto: Rina.rs

Pravi berićet ovog proleća doživeo je domaćin Milisav iz šumadijskog sela Ljuljaci. Njegovo stado ovaca za samo nekoliko dana uvećelo se čak tri puta, jer su umesto uobičajenih jednog ili dva jagnjeta njegove ovce na svet donele u jednom naletu donele mnogo više mladunaca.

Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro, a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje.

- Samo jedna je ojagnjila jedno, a sve ostale su po više i svi su, hvala Bogu, dobro. Milka je ojagnjila četvoro i svi ženski, a Belka moj ponos i ovca za primer ojagnjila mi petoro i to je ja mislim po prvi put na ovim prostorima. Supruga i ja smo bili babice, prihvatali smo jagnjad i sušili, kad je počela da se jagnji nikako da završi, jagnjad samo ispadaju. Troje hranimo na flašicu, a dvoje hrani Belka i daće dragi Bog da sve bude dobro i da ih zajednički odnegujemo - kaže za RINU Milisav Marković zvani Mido iz Ljuljaka.

 

Ovaj stočar ne krije oduševljenje i ponos, njegovo stado o kojem danonoćno brine sa puno ljubavi, vratilo mu je višestruko za svu njegovu dobrotu i trud.

- Ovan je sjenički, nabavio sam ga iz komšiluka i, eto, u mom stadu je ostavio najviše potomaka. Smatram da je i ishrana ovaca bila od velikog značaja jer ih ja hranim lucerkom i dajem im ovas obavezno da nemaju pantljičare, za jagnjiće kupujem i koncentrat. Krmača mi oprasila dvoje, a ovca ojagnjila petoro pa to nema nigde - ističe Milisav.

I nema sumnje da su Belka, Rumenka i Pramenka postale šampionke Gruže i da će se u ovom kraju, a i šire još dugo pričati o Midovom stadu jer ni najstariji meštani iz Gružanskih sela ovakav reproduktivni fenomen ne pamte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    23. april 2023 | 16:51

    Кад Бог даје некоме, свашта је могуће. 😇

  • nibrS

    23. april 2023 | 19:03

    Ovan je fenomen i njemu treba da se zahvali...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>