• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važna vest za domaće proizvođače: Od sada u Kinu možemo da izvozimo i ove proizvode

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka kaže da je ispregovaran i protokol za izvoz jabuka i da se očekuje da ubrzo bude potpisan

  • 0
Med Foto: Shutterstock

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković potpisala je protokole sa predstavnikom kineske carine Vang Lingđunom o izvozu meda i o izvozu hrane za kućne ljubimce.

Kako je istakla ministarka, gotovo nikakav izvoz u Kini nije moguć bez takvih protokola. Napomenula je da sada postoje jasna pravila za izvoz ovih proizvoda što, kako kaže, našim privrednicima mnogo znači.

- Trgovinska razmena iz godine u godinu raste i Kina je definitvno spoljno-trgovinski veoma bitan partner kome ćemo se sve više okretati - rekla je za Tanjug Tanasković i dodala je ispregovaran i treći protokol za izvoz jabuke koji očekuje da ubrzo bude potpisan.

Istakla je da je izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda dostigao prošle godine brojku od 55,5 miliona dolara. Ranije danas, ministarka je, govoreći na panelu posvećenom dijalogu o carinama, inspekciji i karantinu, pozvala na unapređenje institucionalne saradnje i usaglašavanje potrebnih veterinarsko sanitarnih i fitosanitarnih uslova.

Dodala je i da očekuje da u što skorijem roku dođe do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Narodnom republikom Kinom sto bi doprinelo jačanju, kako je istakla, čeličnog prijateljstva dva naroda.

(Telegraf Biznis)

Video: "Poludeli" za "Ivan-čajem": Od proizvodnje za svoju dušu do izvoza Amerikancima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>