• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema više hlorisane piletine i govedine krcate hormonima: Premijer obećao promene

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je da Velika Britanija proizvodi 60 odsto hrane koja se konzumira u zemlji

  • 0
fabrika mesa, meso Foto: Shutterstock

Riši Sunak, premijer Velike Britanije, obećao je da će u budućim trgovinskim sporazumima izbaciti hlorisanu piletinu i govedinu hranjenu hormonima sa britanskih stolova, obećavajući da će britansku poljoprivredu staviti u srce trgovinske politike vlade.

- Na tržištu Velike Britanije neće biti piletine oprane hlorom i govedine tretirane hormonima. Ni sada, ni ikada - poručio je on poljoprivrednicima u pismu u kojem je obelodanio novu vladinu politiku za poboljšanje britanske bezbednosti hrane, piše Guardian.

Na prvom samitu Farm to Fork, vlada će predstaviti novi pristup poboljšanja bezbednosti hrane, sa ciljevima da Velika Britanija proizvodi 60 odsto hrane koja se konzumira u zemlji.

Nacionalna unija farmera i druga poljoprivredna tela proveli su veći deo Bregzita boreći se da ubede vladu da je davanje pristupa britanskom tržištu zemljama sa nižim standardima i jeftinijom proizvodnjom hrane, kontraproduktivno.

On je, takođe, obećao da nikada neće napraviti dogovor koji uključuje hlorisanu piletinu ili govedinu hranjenu hormonima, što je praksa koja se povezuje sa farmama u SAD.

Bezbednost hrane je stavljena u oštar fokus prošle godine kada su Velika Britanija i druge zemlje u Evropi iskusile nestašicu povrća zbog useva koji su u južnoj Evropi bili pogođenih vremenskim prilikama.

(Telegraf Biznis)

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>