• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agrarni budžet će se dogovarati sa poljoprivrednicima: Ministarka najavila novine

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nacionalnom savetu bi bila sva udruženja i tako bismo imali neophodnu kritičnu grupu koja bi zajedno sa nama kreirala budžet, rekla je ministarka

  • 0
Traktor trava Foto-ilustracija: Shutterstock

Na nedavnom sastanku sa predstavnicima više poljoprivrednih udruženja, kada su ispunjeni njihovi zahtevi, dogovoreno je i da se formira nacionalni savet u kome bi bila poljoprivredna udruženja, a koja bi zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede radila na pripremi agrarnog budzeta, izjavila je resorna ministarka Jelena Tanasković.

- U nacionalnom savetu bi bila sva udruženja i tako bismo imali neophodnu kritičnu grupu koja bi zajedno sa nama kreirala budžet. Svi bi izneli svoje predloge, obrazložili ih i zajedno bi se dogovarali koliko novca možemo da opredelimo za koju namenu - rekla je ona gostujući na TV Pink.

Tanasković je istakla da poljoprivrednike u Srbiji danas najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, napominjući da su dogovorene mere usmerene upravo na prevazilaženje tih problema.

Ona je za danas popodne najavila sastanak sa predstavnicima lanca primarnih proizvođača i prerađivača u mlekarstvu na kome bi trebalo da se razgovara o tome kako da se premoste naredna dva-tri meseca dok ne dođe do opadanja zaliha kod mlekara.

Prema njenim rečima agrarni budžet za ovu godinu će sa najnovijim davanjima, iznositi između 115 i 120 milijardi dinara, što je najviša suma koja je do sada opredeljena za poljoprivredu.

O povećanju agrarnog budžeta ministarka je govorila i u intervjuu za Telegraf Biznis. 

(Telegraf Biznis)

Video: Poljoprivreda ne sme da se zaustavi: Zemlja se obrađuje uprkos vanrednom stanju i korona virusu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>