• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snažna oluja pogodila i kineske useve: Šteta je višemilionska

Vreme čitanja: oko 1 min.

U petak je jaka kiša pogodila i delove jugozapadne Kine

  • 0
Talasi, oluja na moru Foto: Pixabay

Snažne oluje sa gradom pogodile su u subotu kineski grad Vafangdian, u severoistočnoj provinciji Liaoning, i nanele štetu procenjenu na 28 miliona dolara.

Šteta je pričinjena na 7.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, prenela je danas državna CCTV.

Na jedno selo, na periferiji grada, za jedan sat je pao 48,1 milimetar padavina, najviše u celoj provinciji, saopštila je meteorološka služba provincije Liaoning, a prenosi Rojters.

Obilne kiše su poslednjih dana uništile useve u centralnoj kineskoj provinciji Henan, gde se na trećini poljoprivrednih površina uzgaja pšenica, što bi moglo da dovede do povećanja uvoza žitarica u Kinu koja je i najveći svetski potrošač.

U petak je jaka kiša pogodila i delove jugozapadne Kine, uključujući Guangsi, gde su poplavljene saobraćajnice i neki stambeni objekti.

Podsećamo, strahovito nevreme je u noći između četvrtka i petka pogodilo i našu zemlju, tačnije Mačvu, i nanelo veliku štetu poljoprivrednim usevima u mestu Uzveće, u opštini Bogatić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>