• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tanasković razgovarala sa predstavnicima UO Žita Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je primarne proizvođače da kontaktiraju otkupljivače i kroz razgovor dođu do najboljih rešenja, kako bi obe strane bile zadovoljne

  • 1
Potpisivanje ugovora srpskih i kineskih kompanija Foto: Marko Jovanović

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je sa predstavnicima Upravnog odbora (UO) Udruženja Žita Srbije o tome kako pomoći primarnim proizvođačima i mogućnostima da se nađe model za odlaganje njihovih obaveza do trenutka stabilizacije cene.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, na tom sastanku održanom protekle sedmice postignut je dogovor koji predviđa da UO Žita Srbije preporuči svim članovima Udruženja da pregovaraju i razmotre svaki zahtev svojih partnera, odnosno primarnih proizvođača i da u okviru svojih mogućnosti i daljih ugovornih obaveza pokušaju da nađu obostrano najbolje rešenje.

S tim u vezi, kako se ističe, Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je primarne proizvođače da kontaktiraju otkupljivače i kroz razgovor dođu do najboljih rešenja, kako bi obe strane bile zadovoljne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>