• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kilogram malina retko ko traži, ali se kutijice od 200 grama prodaju kao alva

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodavci kažu da će cena ovog voća ići na dole, a samim tim "i na bolje" kad je u pitanju budžet građana

  • 4
maline Foto: Pixabay

Dok je otkupna cena crvenog zlata ove godine dosta niža nego prethodne, i još uvek pod velikim znakom pitanja, maline na pijačnim tezgama papreno koštaju.

Prve domaće stigle su u prodaju, ali nimalo nisu jeftine.

- Kilogram malina sada košta 600 dinara, zavisno od kvaliteta mogu ići i do 700. Potražnje kupaca ima, jer znamo svi koliko su maline zdrave, ali retko se dešava da neko kupi kilogram, mahom se uzima po nekih 200 grama koje se posebno pakuju u kutijice i prodaju za oko 150 dinara - priča prodavac voća na čačanskoj pijaci.

Berba malina u većini malinogroja već je počela, a uprkos lošim vremenskim uslovima, potražnja za beračima je ogromna.

- Dnevnica se kreće oko 4.000 dinara plus smeštaj i hrana, mada pojedini plaćaju i više pa dnevnica ide i do 6.000 dinara u pojedinim malinogorjima. Dobre radnike je teško naći, iz godine u godinu sve je teže pronaći one koji žele da se bave ovim poslom i ostvare doduše jednokratnu, ali dobru zaradu - kaže malinar Ivan Tomić.

Imajući u vidu da je ovo početak sezone i da su se domaće maline tek našle na tezgama, prodavci kažu da će cena ovog voća ići na dole, a samim tim "i na bolje" kad je u pitanju budžet građana.

Telegraf Biznis nedavno je pričao o cenama ovog voća na beogradskim pijacama, a išla je čak i do 1.500 dinara. Dok cena "ne popusti", mnogi sugrađani se okreću trešnjama, jagodama, breskvama i kajsijama čija cena za kilogram ne prelazi 500 dinara.

(Telegraf Biznis)

Video: Kilogram malina sada košta kao kilogram mesa, a hladnjačari se otimaju za srpsko crveno zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Riči

    29. jun 2023 | 16:25

    A na otkupna mesta je malina 160 din ,dno dna je ova država

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>