• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beyond Meat u ogromnom minusu: Prihodi pali 30 odsto, i to najviše na "domaćem terenu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije firme sa sedištem u Kalforniji pale su za skoro 10 procenata, juče u trgovanju posle radnog vremena

  • 0
biljni burger Foto: Shutterstock

Problematična fabrika za proizvodnju mesa Beyond Meat (BYND) zabeležila je pad prihoda od 30% u drugom kvartalu, zbog pada potražnje za njenim proizvodima, objavili su u ponedeljak.

Predsednik i izvršni direktor kompanije, Itan Braun, rekao je u saopštenju da "smanjuju svoje izglede prihoda na između 360 i 380 miliona dolara za 2023. godinu", što je, kako kaže, "smanjenje od oko 9% do 14% u poređenju sa 2022".

Ali, on je dodao kako i dalje veruje da će  Beyond Meat "igrati važan deo globalnog odgovora na klimatsku krizu", za koju se čini da se ubrzano intenzivira, "istovremeno pružajući zdravstvene beneficije".

Kompanija je navela visoku inflaciju, rastuće kamatne stope i stalnu zabrinutost zbog verovatnoće recesije, kao razloge za smanjenu potražnju u sektoru biljnog mesa.

Nekada miljenik sa Volstrita, a sada stvari stoje tako da je niz problema i kontroverzi mučio ovu kompaniju tokom 2022. godine. Inflacija je primorala kupce da biraju jeftinije osnovne potrepštine i, generalno, prodavnice prehrambenih proizvoda, ali i da više jedu kod kuće umesto u restoranima.

Beyond Meat se takođe suočava sa sve većom konkurencijom; američki prihodi su pali za skoro 40%, dok su međunarodni prihodi pali za 8,7%. Dodatno, kompanija je najavila smanjenje obima prodatih proizvoda za 24 odsto.

Akcije firme sa sedištem u Kalforniji pale su za skoro 10 procenata, juče u trgovanju posle radnog vremena, i za više od 60 odsto u protekloj godini.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>