• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri puta veći promet ljute paprike na Veletržnici: Cena babure do 120 dinara za kilogram, šilja blago skuplja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Veletržnici Beograd uglavnom se može naći paprika iz Vojvodine, posebno iz Pećinaca, Rume i Ruskog Krstura

  • 0
Čili papričica Foto: Pixabay

Na Veletržnici Beograd zabeležen je tri puta veći promet ljute paprike, dok je krastavac imao promet veći za 60 odsto, saopšteno je iz Veletržnice.

Kako je navedeno, paradajz, šargarepa i zelena salata zabeležili su tokom prošle sedmice promet za 40 odsto veći u odnosu na prethodnu. U istom periodu, najveći promet imao je paradajz, zatim slede lubenica, paprika, kupus, šljiva, krastavac, breskva i dinja.

Zabeležen je i porast prometa krompira, šargarepe i zelene salate. U ovom periodu sve više raste potražnja za paprikom, pa je tako i prethodne nedelje zabeležen povećan promet u odnosu na prethodni period, navodi se u saopštenju.

Na Veletržnici Beograd uglavnom se može naći paprika iz Vojvodine, posebno iz Pećinaca, Rume i Ruskog Krstura, dok je trenutno nešto manje ima iz Leskovca.

Cena babure se kreće od 60 do 120 dinara po kilogramu, dok se paprika šilja može naći od 100 do 180 dinara po kilogramu.

Podsetimo, Telegraf Biznis danas je preneo da je rod začinske paprike u Hrvatskoj delimično uništen usled vremenskih neprilika, što će značajno uticati na cenu.

(Telegraf Biznis)

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>