- A što se ne udruže sa ostalim proizvodjačima paprike i naprave malu fabriku zimnice "na seoski/srpski način" !? Često je mnogo lakše prodati višeg stepena obrade nego sirovinu.
- Isto važi i za proizvodjače paradjza - umesto da ga bacaju ili prosipaju po auto-putu, treba ga preraditi u sok, kašu ili pastu.
@Atila17
- Lupetaš ti, prijatelju, i to za sve pare !
- Ovima paprika radja pa radja a šta bi s njom mogli još da urade, čovek je lepo objasnio.
Viši nivo obrade voća ili povrća uvek ima veću prodajnu cenu od sirovog.
- Osim toga, u Srbiji postoji gomila udruženih malih poljoprivrednika koji na komercijalnoj osnovi prave razne džemove, kompote, ukišeljeno povrće (zimnicu, kupus) i sl i to prodaju trgovinskim lancima.
A. P
Dabe i sirce je slatko.
Podelite komentar
A. P
Treba jesti papriku sada dok je taza, Moje omiljeno jela ispecena, pa przena na starom kajmaku.
Podelite komentar
vukodlak
Vi njima poklonili ,a oni je prodaju za 150 DIN. Da ste dali oglas makar po 50-80 DIN, siguran sam da bi prodali sve.
Podelite komentar
Dragan D.
- A što se ne udruže sa ostalim proizvodjačima paprike i naprave malu fabriku zimnice "na seoski/srpski način" !? Često je mnogo lakše prodati višeg stepena obrade nego sirovinu. - Isto važi i za proizvodjače paradjza - umesto da ga bacaju ili prosipaju po auto-putu, treba ga preraditi u sok, kašu ili pastu.
Podelite komentar
Atila17
@Dragan D.
Dragane,to je isto kao kad bi rudar umesto rude bakra proizvodio bakrene kazane....ne lupetaj.
Podelite komentar
Dragan D.
@Dragan D.
@Atila17 - Alal ti komentar, pardon, logika..
Podelite komentar
Sima S
@Dragan D.
@Atila17 - Lupetaš ti, prijatelju, i to za sve pare ! - Ovima paprika radja pa radja a šta bi s njom mogli još da urade, čovek je lepo objasnio. Viši nivo obrade voća ili povrća uvek ima veću prodajnu cenu od sirovog. - Osim toga, u Srbiji postoji gomila udruženih malih poljoprivrednika koji na komercijalnoj osnovi prave razne džemove, kompote, ukišeljeno povrće (zimnicu, kupus) i sl i to prodaju trgovinskim lancima.
Podelite komentar