• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada usvojila izmene Zakona o podsticajima u poljoprivredi: Koje su novine?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim izmenama između ostalog, povećan je minimalni iznos premije za mleko

  • 2
Poljoprivreda, inovacije, savremena tehnologija, moderna poljoprivreda Foto: Shutterstock

Izmene i dopune Predloga zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju usvojene su na današnjoj sednici Vlade, čime se povećava maksimalna površina obrađenog poljoprivrednog zemljišta sa 20 na 100 hektara za koje može da se ostvari pravo za osnovne i proizvodno vezane podsticaje za biljnu proizvodnju.

Takođe, ovim izmenama povećan je minimalni iznos premije za mleko sa deset na 15 dinara, kao i minimalani iznos za osnovne podsticaje po površini biljne proizvodnje sa 6.000 na 12.000 dinara.

Usvojene izmene Predloga zakona predviđaju i mogućnost da lice koje obrađuje poljoprivredno zemljište koje nije u njegovom vlasništvu, prijavi nadležnom ministarstvu katastarske parcele koje obrađuje, a koje nisu upisane u njegovom poljoprivrednom gazdinstvu.

(Telegraf Biznis)

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoljub

    6. oktobar 2023 | 18:17

    To je moglo i dosad uz ugovor o zakupu.2012godine je bilo 12000 po hektaru plus subvencija za đubrivo i naftu,što je iznosilo oko 16000 dinara po hektaru.Čime se vi hvalite kada je đubrivo sada skuplje 10 puta,a nafta duplo,a cena poljoprivrednih proizvoda kao sada.Bravo za unapređenje poljoprivrede,ali još ima ljudi koji pamte.Daleko od toga da je tada bilo dobro,ali ovo sada........

  • Dt

    6. oktobar 2023 | 12:52

    Konacno smo se vratili u 2011 , takve su i cene otkupa zitarica i uljarica. A cene repromaterijala i zivotnih namernica hoce i to da padne sada ?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>