• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toplije jesenje vreme "prevarilo" jabuku: Domaćini jutros uslikali prelepe cvetove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, ostaje da se vidi da li će biti ikakvog roda, budući da je Leskovac jutros bio jedan od najhladnijih gradova Srbije

  • 0
jabuka Foto: Toma Stevanović

Po mnogo čemu uviđamo da su klimatske promene uzele maha, te vas podsećamo da su u oblasti poljoprivrede - one uspele da "zbune" trešnju, u Donjem Dušniku, selu kraj Niša, ali i kajsije, trešnje i kruške u Mačvi.

Doduše, ova godina nije presedan; i ranije se dešavalo da se u ovim delovima Srbije u oktobru i novembru sve zabeli od behara, umesto od snega.

Međutim, čini se da se situacija sve više zaoštrava u tom smislu. Ovaj put, idemo na jug Srbije.

Toplo vreme koje je u proteklih nekoliko dana vladalo u leskovačkoj kotlini, po svemu sudeći, "prevarilo je" jabuku - tako da je ona procvetala.

U južnom delu Leskovca, na periferiji, ovog jutra su domaćini zatekli staro drvo jabuke u  cvatu, odnosno nekoliko lepih cvetova koji asociraju na dolazak proleća. Ipak, načekaćemo se... Tek smo na polovini oktobra.

U Gradskoj upravi za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, nezvanično nam je objašnjeno da se to dešava sa ranim sortama jabuke, a da li će one doneti rod - teško je predvideti, jer je Leskovac jutros bio jedan od najhladnijih gradova u zemlji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>